A képviselők fizetése százezres nagyságrendben emelkedik márciustól 

Megszavazták saját maguknak, hogy ha esik, ha fúj, hiába veszítik el tömegek az állásukat, az Országgyűlésben a tiszteletdíj rendkívüli mértékben emelkedik. Főleg Kövér Lászlóé. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-02-26 09:27

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A képviselők fizetése százezres nagyságrendben emelkedik márciustól 

Pár évvel ezelőtt a parlament megszavazta saját magának a bruttó átlagkeresethez kötött alapilletményt, annak többszörösét egész pontosan. Így ha esik, ha fúj, hiába veszítik el tömegek az állásukat, az Országgyűlésben a tiszteletdíj rendkívüli mértékben emelkedik. Mindenki közül a legjobban Kövér László jár. Pontos számok ebben a cikkben.

Szegeden 300 orvos nem akarja aláírni az új szerződést, a MOK-elnök szerint zsarolják az orvosokat

A sikertelen tárgyalásokat követően a klinikák vezetőit arra kérték, írják össze, hány főt érint a tiltakozás az egyes intézményekben.  A szegedi történésekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke azt mondja, többen fogják aláírni az új szerződéseket, mint ahogy most áll a helyzet, azonban több bejelentés érkezett hozzájuk fenyegetésekről. Kincses nyilatkozata erre a linkre kattintva olvasható.

Angela Merkel: Még nyár előtt az egész EU-ban bevezethetik az oltási igazolványt

Fotó: Michael Siluk/Education Images/Universal Images Group via Getty Images

Az államfőket összefogó Európai Tanács videokonferenciáján egyelőre a fő téma az új mutációk terjedése volt, de a tagállamok a digitális védettségi igazolás kérdését is megvitatták. További információkért katt ide.

Miközben Katalint mentő szállította a kórházba infarktus miatt, a közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették

A nőnek azért kellett félreállnia, mert nyomni kezdett a mellkasa. Ha kíváncsi vagy, hogyan történt az eset, akkor itt folytasd a böngészést.

Az orosz diplomatáknak hajtánnyal kellett távozniuk Észak-Koreából

A diplomaták családtagjaik és csomagjaik kíséretében a határt kézi hajtású vasúti kiskocsin lépték át, amelynek motorja Vladiszlav Szorokin, orosz követségi titkár volt. Erről az egészről van fénykép is, amit ha megnézel, máris megérte felkelni ma. Íme a fotó és annak különös magyarázata.

Az Orbánt feljelentő táltos kettős mércét emleget

Heffner Attila szerint a miniszterelnöknek bocsánatot kéne kérnie, mert fittyet hányt a járványügyi előírásokra. Kriza Ákos fideszes polgármester temetésére ugyanis nem vonatkoznak a szabályok. Részletek itt.

800 milliós film készül az őszödi beszédről, éppen a választások idejére

A titkolózás nagy, a politikai kriminek hivatalos nyoma egyelőre nem nagyon van, de iparági források a már javában zajló szereplőválogatásról beszéltek, és arról, hogy a film bemutatóját pont a 2022-es országgyűlési választásokhoz időzítik. Több színész arról nyilatkozott, távol tartják magukat a szereplőválogatásokról. Bővebben.

A rengeteg megrendelés miatt sztrájkolnak a makói Continental-gyárban

Groteszk módon a tavaszi lezárást követően beömlött nagyszámú megrendelés volt az utolsó csepp a pohárban a Csongrád megye legnagyobb munkáltatójaként jelen lévő autóipari üzemben. A dolgozók évek óta növekvő feszültségekről számoltak be, lemaradó fizetésekről, kizsigerelt dolgozókról. A Continental gyárát a Fidesz is élesen kritizálta. Mi történik Makón? Erről szól ez a cikk.

Új szuperviharok fenyegetik Európát, és benne minket is

Fotó: Historical Picture Archive/CORBIS/Corbis via Getty Images

A globális felmelegedésnek köszönhetően mérsékelt övi ciklonok egyre gyakrabban alakulnak úgynevezett extratrópusi ciklonokká, amelyek a kontinens nyugati felén közepes hurrikánok erejével tombolhatnak, és nem sokat csillapodnak, mire a Kárpát-medencébe érnek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Egyetlen napunk maradt a szokatlanul meleg időből

A hétvégére hidegfront hoz több fokos lehűlést, a hegyekben a szombati nap akár hózáporral is indulhat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése ide kattintva található.

Mai nap hírei

Krónikus betegeknél használt vakcinával oltották Márki-Zay Pétert

magyarnemzet.hu4 órája

Mi történik már az OTP-vel?

tozsdeforum.hu6 órája

Vilmos és Katalin eddig soha nem látott, személyes fotót mutatott Fülöp hercegről

travelo.hu8 órája

Sírva mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

444.hu9 órája

Ez van most Szellő István és Gubík Ági között

femcafe.hu9 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu10 órája

"Találkozunk a másvilágon" - legyőzte a gyilkos kór a népszerű színészt

borsonline.hu12 órája

HÉV-szerencsétlenség a Boráros téren – Soha nem látott képek a Nemzeti Fotótárból

hirado.hu14 órája