A képviselők fizetése százezres nagyságrendben emelkedik márciustól 

Startlap - Startlap
Megszavazták saját maguknak, hogy ha esik, ha fúj, hiába veszítik el tömegek az állásukat, az Országgyűlésben a tiszteletdíj rendkívüli mértékben emelkedik. Főleg Kövér Lászlóé. Reggeli hírösszefoglaló.

A képviselők fizetése százezres nagyságrendben emelkedik márciustól 

Pár évvel ezelőtt a parlament megszavazta saját magának a bruttó átlagkeresethez kötött alapilletményt, annak többszörösét egész pontosan. Így ha esik, ha fúj, hiába veszítik el tömegek az állásukat, az Országgyűlésben a tiszteletdíj rendkívüli mértékben emelkedik. Mindenki közül a legjobban Kövér László jár. Pontos számok ebben a cikkben.

Szegeden 300 orvos nem akarja aláírni az új szerződést, a MOK-elnök szerint zsarolják az orvosokat

A sikertelen tárgyalásokat követően a klinikák vezetőit arra kérték, írják össze, hány főt érint a tiltakozás az egyes intézményekben.  A szegedi történésekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke azt mondja, többen fogják aláírni az új szerződéseket, mint ahogy most áll a helyzet, azonban több bejelentés érkezett hozzájuk fenyegetésekről. Kincses nyilatkozata erre a linkre kattintva olvasható.

Angela Merkel: Még nyár előtt az egész EU-ban bevezethetik az oltási igazolványt

Fotó: Michael Siluk/Education Images/Universal Images Group via Getty Images

Az államfőket összefogó Európai Tanács videokonferenciáján egyelőre a fő téma az új mutációk terjedése volt, de a tagállamok a digitális védettségi igazolás kérdését is megvitatták. További információkért katt ide.

Miközben Katalint mentő szállította a kórházba infarktus miatt, a közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették

A nőnek azért kellett félreállnia, mert nyomni kezdett a mellkasa. Ha kíváncsi vagy, hogyan történt az eset, akkor itt folytasd a böngészést.

Az orosz diplomatáknak hajtánnyal kellett távozniuk Észak-Koreából

A diplomaták családtagjaik és csomagjaik kíséretében a határt kézi hajtású vasúti kiskocsin lépték át, amelynek motorja Vladiszlav Szorokin, orosz követségi titkár volt. Erről az egészről van fénykép is, amit ha megnézel, máris megérte felkelni ma. Íme a fotó és annak különös magyarázata.

Az Orbánt feljelentő táltos kettős mércét emleget

Heffner Attila szerint a miniszterelnöknek bocsánatot kéne kérnie, mert fittyet hányt a járványügyi előírásokra. Kriza Ákos fideszes polgármester temetésére ugyanis nem vonatkoznak a szabályok. Részletek itt.

800 milliós film készül az őszödi beszédről, éppen a választások idejére

A titkolózás nagy, a politikai kriminek hivatalos nyoma egyelőre nem nagyon van, de iparági források a már javában zajló szereplőválogatásról beszéltek, és arról, hogy a film bemutatóját pont a 2022-es országgyűlési választásokhoz időzítik. Több színész arról nyilatkozott, távol tartják magukat a szereplőválogatásokról. Bővebben.

A rengeteg megrendelés miatt sztrájkolnak a makói Continental-gyárban

Groteszk módon a tavaszi lezárást követően beömlött nagyszámú megrendelés volt az utolsó csepp a pohárban a Csongrád megye legnagyobb munkáltatójaként jelen lévő autóipari üzemben. A dolgozók évek óta növekvő feszültségekről számoltak be, lemaradó fizetésekről, kizsigerelt dolgozókról. A Continental gyárát a Fidesz is élesen kritizálta. Mi történik Makón? Erről szól ez a cikk.

Új szuperviharok fenyegetik Európát, és benne minket is

Fotó: Historical Picture Archive/CORBIS/Corbis via Getty Images

A globális felmelegedésnek köszönhetően mérsékelt övi ciklonok egyre gyakrabban alakulnak úgynevezett extratrópusi ciklonokká, amelyek a kontinens nyugati felén közepes hurrikánok erejével tombolhatnak, és nem sokat csillapodnak, mire a Kárpát-medencébe érnek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Egyetlen napunk maradt a szokatlanul meleg időből

A hétvégére hidegfront hoz több fokos lehűlést, a hegyekben a szombati nap akár hózáporral is indulhat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése ide kattintva található.

Ez is érdekelhet

képcím

Mutatjuk, hogy kell kiszámolni a júliusi nyugdíjemelést

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés