A Jobbik bevezetné a kémiai kasztrációt

Startlap - Startlap
Az elítéltek számára elsőként csak választható, visszaesőként már kötelező lenne a kasztráció. Esti hírösszefoglaló.

A Jobbik bevezetné a kémiai kasztrációt

Ander Balázs, a párt alelnöke, valamint Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős politikusa országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a kémiai kasztrálásról, amellyel a szexuális bűncselekmények elkövetőit sújtanák. Elsőként választható lehetőségként merülne fel, visszaesőként azonban már kötelező lenne a gyógyszeres kasztráció. Bővebben.

Vidnyánszky: Egyedül ezt nem is bírnám, ha nem éreznék ekkora társadalmi támogatottságot a hátam mögött.

A Nemzeti Színház igazgatója friss interjújában arról beszélt: nehezen bírja ezt az időszakot, de annyi támogatást kap a civil és a szakmai  világból, hogy úgy érzi, muszáj végigvinnie a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítását. Részletek itt.

Bencsik András is megszólalt az SZFE-ről: ” A diákok imádnak tiltakozni, szeretik a füvet”

Végre Bencsik András is kifejtette véleményét az SZFE modellváltásáról. Íme a békemenet szervezőjének különös gondolatai.

A Fidelitas felszólította Karácsony Gergelyt, hogy “fejezze be a politikai ámokfutását”

A Fidesz ifjúsági tagozatánál a Nagyörút miatt “betelt a pohár”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megint százezrekkel emelkedik a képviselők fizetése

Fotó: Amy T. Zielinski/Getty Images

Mivel két éve megszavazták, hogy a képviselői alapdíj a mindenkori hazai átlagos havi bruttó bér háromszorosa legyen, és az átlagkereset emelkedik, a képviselői fizetések is követik a növekményt. Ha kíváncsi vagy a pontos számokra, akkor kattints ide

Szigorító intézkedéseket vezet be az iskolákban a minisztérium

Többek között a szalagavatók elalasztása, a szülők kitiltása, és a sportfoglalkozások felfüggesztése is bekerült az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézkedési tervébe, amelyet a tanévkezdésre készítettek. Milyen szigorítások történtek pontosan? Innen kiderül.

A koronavírus miatt lezárják az összes magyar szociális intézményt

Az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el. A szabály alól ismét vannak kivételek bizonyos, különösen indokolt esetekben. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ebből a cikkből megtudhatod.

Európa pszichésen belerokkant a járványba: a koronavírus átírta a magány térképét

A Kaspersky biztonsági cég új kutatásában arra volt kíváncsi, mennyire érzik magukat magányosnak az európai nemzetek a pandémia kitörése óta. Eredményeikből jól látszik, hogy az új koronavírus rányomta bélyegét a lakosok mentális egészségére. Listát írtak a legmagányosabb országokból, és azt is megvizsgálták, mi okozza leginkább az egyedüllét érzését, és miként próbálnak enyhíteni az emberek ezen. A felmérés eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Ezek lettek 2020 legjobb magyar sajtófotói

Mintegy 350 egyedi és sorozatfelvétellel szerdán megnyit a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Capa Központban. Rengeteg, közel 2500 pályamű érkezett be, de idén nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is erős volt, amit a nemzetközi zsűri fényképész nagyágyúi is megerősítettekEbben a cikkben megnézheted a legjobb felvételeket, plusz tovább olvashatsz a kiállításról.

Donald Trump és Joe Biden összeveszett a vakcinán

Donald Trump, Barack Obama és Joe Biden, valamint Eric Trump és Charles Schumer Trump beiktatásán 2017 januárjában. (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images)

Trump lehülyézte Bident és bocsánatkérést követel tőle, mert az szerinte oltásellenes kijelentéseket tett. Pedig az elnökjelölt sokak félelmeinek adott hangot, amikor Trumpot kritizálta. Az választásig egyébként még két hónap van hátra. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...

képcím

Orbán Viktor nem akármilyen fotókkal üzent az érettségizőknek

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony