"A járványt nem a valóságban hozták létre, hanem az agyban" - ez történt a budapesti vírustagadó konferencián

Startlap - Startlap
Az esemény ellen hiába tiltakoztak, a veszélyes trend követői állítólag sehol a világon nem szerveztek még olyan konferenciát, amilyet Budapesten pénteken. Reggeli hírösszefoglaló.

“A járványt nem a valóságban hozták létre, hanem az agyban” – a vírustagadás az új trend, nálunk még konferenciát is szerveztek

Állítólag sehol a világon nem volt még olyan vírusszkeptikus konferencia, mint amilyet augusztus 21-én rendezett az Orvosok a tisztánlátásáért csoport. Az orvosként végzett szervezők eseménye ellen a Magyar Orvosi Kamara és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is tiltakozottBővebben.

A Debreceni Egyetemen órákon át kell sorban állva, az udvaron várakoznia a rákos betegeknek a kemoterápiáért

A helyzetről Köteles László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzat egyik képviselője adott hírt, aki amikor hétfőn reggel 9-kor becsatlakozott a tömegbe, már legalább 70 ember állt előtte. Az egyetem vizsgálatot rendelt el. Részletek itt.

Brutális drágulás: már a horvát tengerparttal vetekszenek az ingatlanárak a Balatonon

A déli parton átlagosan 50, az északi parton 60 millió forintba kerül egy nyaraló a Balatonon.  Ez az összeg már elég arra, hogy az Adrián vásároljunk egy parthoz közeli apartmant. Míg a horvátoknál a piaci árak kiegyensúlyozottan alakultak, addig a Balatonnál az elmúlt négy évben elképesztő drágulás volt megfigyelhető. Minderről bővebben itt írnak.

Átléptük Orbán Viktor vörös vonalát: akár 4200 milliárdos is lehet az idei költségvetési hiány

Fotó: MTI/Mészáros Jáno

Orbán Viktor nagyon sokáig mindenáron ragaszkodott a maastrichti 3 százalékos hiányszám tartásához. Eredetileg 1 százalékos hiánnyal terveztek, amelyet aztán 2,7 százalékra emeltek, azonban hétfőn a Pénzügyminisztérium már arról számolt be, hogy az idei büdzsében a lyuk minden eddigi várakozást felülmúlhat. Ezzel pedig Orbán Viktor vörös vonalát messze átlépték. Részletek itt.

Videón, ahogy a rendőrség fejvadászai 6 év rejtőzködés után elfogják a toplistás bankrablót

N. Zsolt és unokatestvére 11 évvel ezelőtt rabolták ki a soroksári bankot. A férfit Budapesten fogták el. Erre a linkre kattintva megtudhatod, hogyan zajlott annak idején a rablás, és megnézheted a rendőrök budapesti akcióját.

Újra lesz Szabad Európa Rádió

A hivatalosan megfogalmazott cél szerint a kelet-európai demokráciák erősítése érdekében szeptember elején új formában indul újra az 1993-ban leállított Szabad Európa Rádió (SZER). A szerkesztőség tagjai már megvannak. A közelmúltban a SZER mögött álló ügynökség, a U.S. Agency for Global Media élére a Trump-kormányzat új vezetőt nevezett ki. Korábban még arról adtak hírt, hogy a rádió felélesztésével Orbánnak üzennének, de ez már aligha valószínű. A folytatásért kattints ide.

Egyre több titkolt luxusautót őriz a NAV

2020 első félévében már közel annyi nagy értékű személyautót foglalt le az adóhatóság, mint az előző egy évben összesen. Eddig azt is tudhattuk, milyen kocsikról van szó, de ezt az információt már nem adja ki a NAV. A hatóság egészen meghökkentő magyarázatra hivatkozik.

Az MVM-nek többet kell fizetnie a Mátrai Erőmű kisbefektetőinek, mint az Opusnak

Évtizedeken át tartó, nagyjából észrevétlen működés után az utóbbi években a Mátrai Erőmű Zrt. minimum különös fordulatokban gazdag történetre kapcsolt, amely most egy újabb meglepő elemmel gazdagodott. A kiszorításra kerülő kisrészvényesek számára a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) lényegesen többet fog kifizetni a részvényekért, mint amennyit a korábbi többségi tulajdonosnak, a Mészáros-féle Opus Global Nyrt.-nek fizetett. További információkért kattints ide.

Kezd világossá válni, hogyan sikerült ennyire túlvásárolni magunkat lélegeztetőgépből

Fotó: Buda Mendes/Getty Images

Ha a koronavírus második hulláma 250-szer intenzívebb lenne az elsőnél, akkor lehetne szükség annyi lélegeztetőgépre, amennyit az állam összevásárolt. De valójában még ebben az esetben is a beszerzett 16 ezer eszköz jó része felesleges lenne, hiszen nincs annyi szakember, aki üzemeltetni tudná a gépeket. Annak érdekében, hogy felgöngyölítsék az összességében végül 3 ezer milliárdosra rúgó, pazarló nagybevásárlás történetét, kikérték a vonatkozó szerződéseket a külügytől. Ebből többek között az derült ki, hogy a legtöbb lélegeztetőgépet egy maláj cégtől vettük, kiugróan magas átlagárral. Ha érdekel a téma, ezt a cikket olvasd el.

Markáns hidegfront váltja az augusztus végi nyári napokat

A hétvégi 35 fokos hőségnek egy vasárnap érkező hidegfront vet véget, amely őszi időt hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...