A hétfői sztrájk idején is kötelező a hitoktatás

Startlap - Startlap
A hitoktatóknak szóló levél szerzője baloldali szervezkedést lát a sztrájk mögött, a református egyház elhatárolódott a tiltakozás politikai minősítésétől. Heti hírösszefoglaló.

A hétfői sztrájk idején is kötelező a református hitoktatás

A 24.hu birtokába jutott egy református hittanoktatóknak és hitoktatásban érintett lelkészeknek címzett levél, ami a pedagógusok hétfői figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban foglal állást és ad iránymutatást. Eszerint ragaszkodni kell a hétfői hit- és erkölcstan órák megtartásához. Bővebben.

Fekete Péter megnyitóira hol kölcsönszerződéssel, hol anélkül kerültek a kultúrkincsek

Utánajártak, hogy a jobbikos képviselő által letolvajozott kulturális államtitkár, milyen jogszabályi protokollok mentén kölcsönözte százával a közgyűjteményi tárgyakat. Ha érdekel a téma, kattints ide.

Csollány Szilvesztert Sopronban helyezik végső nyugalomra

51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász hétfőn. A gyűrű olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka pályafutása során megfordult az Újpest, a Dunaferr és a Honvéd klubjában is, visszavonulása után is szülővárosában élt többnyire. Részletek

Választások: Orbán 25 jelöltet cserélt le, és Budapesten szinte teljesen új csatársort küld a pályára

Összesen 25 egyéni választókerületben indít a 2018-as választáshoz képest új jelöltet a Fidesz-KDNP. Az ellenzék erős terepén, a fővárosban 18 körzetből 11-ben új embertől várja Orbán Viktor a reményt, öt megyében viszont senkit nem cseréltek le. Bővebben

Országos lista: megállapodás határán az ellenzék, egy mandátumról megy a vita

Az első negyvenöt hely eloszlásáról itt olvashatsz.

Február 1-jétől új táblák fogadják a vásárlókat a boltokban

Fotó: Getty Images

Információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról. Ha kíváncsi vagy, milyen tájékoztatók fogadnak hamarosan a boltok bejáratánál, ide kattints.

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni tablettáját

A gyógyszer valószínűleg feltételes forgalomba hozatali engedélyt kap az Európai Bizottságtól. A tabletta szájon át szedhető, ide kattintva a neve is ki fog derülni. 

Ukrán válság – Amerikai csapatok érkezhetnek Magyarországra

Szijjártó Péter a  CNN értesüléseit álhírnek nevezte, ugyanakkor megerősítette, hogy a honvédelmi minisztérium tárgyalásokat folytat NATO-katonák áttelepítése ügyébenRészletek

Mindeközben Joe Biden már az ukrán elnököt figyelmeztette: igencsak nagy a valószínűsége annak, hogy Oroszország februárban lerohanja Ukrajnát. A Kreml tagadja, hogy támadást terveznének. Bővebben.

Figyelmeztette Orbánt az EU moszkvai útja előtt

Az EP delegációja éppen aznap tárgyal majd Ukrajnában, amikor Orbán Viktor az orosz elnöknél vendégeskedik. Az uniós vezetők közös európai álláspont képviseletét szorgalmazzák, az EP Biztonsági és Védelmi albizottságának elnöke úgy fogalmazott: őszintén reméli, Orbán Viktor tudatában van, mi forog kockán. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A volt helyettes államtitkár “nem emlékszik” a protekciós vizsgázóra, akiről Schadl telefonon mondta neki, “itt nem hibázhatnak”

Új szereplővel bővült a Schadl-Völner botrány a 444.hu cikksorozatának hatodik részében, amelyben a korrupciós ügy nyomozati, illetve lehallgatási anyagait dolgozzák fel. Ő Jeney Orsolya, Völner Pál igazságügyi miniszter elődjének helyettese, akinek székhelye Schadl György budai irodaházában található, és később a Végrehajtói Kar ötfős elnökségének tagja lett. Bővebben.

Borítókép: Istentisztelet karácsony első napján Budapesten, a Hold utcai református templomban. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat