A hét második felében búcsút inthetünk a maszkoknak

Startlap - Startlap
Túlzottan örülni nem érdemes, az oltási programunk rendkívül lelassult, az újabb lazítások mérföldköveként kijelölt 5,5 millió is alig akar összejönni. Esti hírösszefoglaló.

A hét második felében búcsút inthetünk a maszkoknak

Túlzottan örülni nem érdemes: Orbán Viktor két hónapja még 7 millió beoltottat ígért júniusra, most az újabb lazítások mérföldköveként kijelölt 5,5 millió is alig akar összejönni. A kormányoldalról eddig oly büszkén emlegetett oltási programunk rendkívül lelassult, európai összehasonlításban látszik csak igazán, mennyireBővebben.

Horroráron mérik a málnát, a barackfélék a szokásosnál is drágábbak lesznek

A szélsőséges időjárás nemcsak az egyes gyümölcsök szezonját, hanem az árakat is eltolta, több esetben nagyon durván. A hazai áru a legdrágább, a málna és a sárgabarack kilóárát alighanem kevesen lesznek hajlandóak kifizetni. További információkért katt ide.

Romani Rose visszaadja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét, mert szégyelli, hogy a magyar kormánytól kapta

Fotó: Michael Gottschalk/Photothek via Getty Images

Tíz évvel ezelőtt Berlinben, személyesen Orbán Viktortól kapta a kitüntetést. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A flamand köztévé beültette a magyar nagykövet mellé a transznemű belga miniszterelnök-helyettest

Húsz percen át a magyar pedofiltörvény volt a téma, ezen idő alatt Kovács Tamás Iván gyakorlatilag semmilyen, a konkrétumokat érintő kérdésre nem tudott választ adni. Ugyanakkor állítja, hogy a belga transznemű miniszterelnök-helyettes ezután is tarthatna kiskorúaknak előadást Magyarországon. Részletek itt.

Cseh Katalin pártszövetsége levelet írt Ursula von der Leyennek, hogy “a miniszterelnök haverjai” ne lopják el a 7 milliárd eurós EU-támogatást

A Renew Europe frakció vezetői méltányos darabot szeretnének az Magyarország számára az uniós helyreállítási alapból, de úgy, hogy ebből minden magyarnak haszna származzék. Íme a levél.

Ürge-Vorsatz Diána: Magyarország elszúrta a járványkezelést

A CEU professzora, Palkovics Lászlóval és Áder Jánossal együtt dolgozik, ezenkívül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusban is szerepet vállalt. Ürge-Vorsatz Diána a interjút adott – a beszélgetés legérdekesebb részei erre a linkre kattintva olvashatók.

A BM szerint nyoma sincs annak, hogy tömegesen utaznak Romániába harmadik vakcináért a magyarok

A minisztérium alaposan utánajárt a kérdésnek, és valószínűtlennek találják a Sinopharmmal oltottakkal kapcsolatban felmerült vakcinaturizmust. Az Országos Kórházi Főigazgatóság kizártnak tartja, hogy ilyesmire buzdítsanak a háziorvosok, akik szabályt is szegnének ezzel. Bővebben.

Egy magyar szurkoló még mindig előzetes letartóztatásban van Münchenben

Fotó: Tobias Hase/picture alliance via Getty Images

A hétvégi meccs rendőrségi fejleményeiről maga Szijjártó Péter számolt be a Facebookon, az üggyel a magyar főkonzulátus is foglalkozik. Részletek itt.

“Népünk szíve megsajdult, amikor megláttuk lesoványodva” – az észak-koreai tévé szerint egy ország siratja Kim Dzsongun kilóit

Kim Dzsongun 170 centi magas, nem olyan régen még 140 kilót nyomott, és most se sokkal kevesebb ennél. Az állami média megdöbbentő riportban számolt be minderről. Bővebben.

Figyelem: orvosok kérik, hogy senki se utánozza az interneten terjedő fokhagymás őrületet

A videómegosztókon terjedő számtalan, minden értelmes magyarázatot nélkülöző “trükk” között ismét elkezdtek felkapni egy olyat, ami nemhogy semmit sem ér, hanem még veszélyes is lehet. Miről van szó? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Román miniszterelnök: sosem lesz "semmilyen Székelyföld"...

képcím

Nap képe: a dohányzó Kim Dzsong Un a lőszergyárban

képcím

Romániában újabb emberi maradványokat találtak a leégett...