Kiemelt Hírek 2021. április 06.

A Hertha azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsoltot a Magyar Nemzet-interjú miatt

bubba Kiemelt Hírek 2021. április 06.
A berlini klub meg is indokolta, hogy miért külték el Petryt. Esti hírösszefoglaló.

A Hertha azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsoltot a Magyar Nemzet-interjú miatt

A kapusedző szerint a lap kivágott fontos gondolatokat a beszélgetésből, de már hiába kereste meg a szerkesztőséget, illetve kért bocsánatot. A berlini labdarúgócsapat a sokszínűség és a tolerancia fontosságával indokolta, hogy elküldik a 38-szoros válogatott kapust véleménye hangoztatásáért. Az esetről itt írnak.

Orbán Viktor: Holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

A kormányfő kedd délután Facebook-videóban jelentette be az újranyitást. Íme.

Szijjártó Pétert díszprofesszorrá avatták Kazahsztánban

A Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetem a Szijjártón kívül korábban Hillary Clintont, Vlagyimir Putyint és II. János Pál pápát is hasonló elismerésben részesítette. A magyar külügyminiszter nem véletlenül kapta meg a címet, az intézmény hamarosan látványos lépéssel folytatja a magyar-kazah kapcsolatok építését. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Lázár János 57 milliós földvásárlást tervez vadászkastélya közelében

A vételár 90 százalékát az Orbán Viktor által nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített Takarékban Zrt. hitelezné. Fotók és további részletek itt.

Deutsch Tamás szerint nincs abban semmi meglepő, hogy Orbán Viktornak nincsenek megtakarításai

Fotó: FocusPressAgency/NurPhoto via Getty Images

“Gyalázatos hazugságcunaminak” tartja a Magyarországot érintő korrupciós vádakat, Hadházy Ákos független képviselőt pszichopatának nevezte, és közölte, hogy a sajtóban azért nincs egyensúly, mert komoly liberális fölény uralkodik. Deutsch Tamás nézeteiről ebben a cikkben olvashatsz.

Feljelentették a mentősöket, amiért megálltak ebédet venni

Maga az Országos Mentőszolgálat főigazgatója reagált az általa csak “különös lakossági bejelentésnek” nevezett panaszra, amelyhez a lelkes bejelentő még fényképet is csatolt. Mi történt? Innen kiderül.

Nemcsák Károly: Meggyőződésem, hogy a Színművészetire ráfért ez a változás

A tavaly nyáron a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának felügyelő bizottsági tagjává kinevezett Nemcsákkal az intézet honlapján közöltek egy interjút, amelyben kifejtette véleményét az egyetemmel kapcsolatos közelmúltbéli történésekről. A beszélgetés legérdekesebb részeit erre a linkre kattintva olvashatod.

Az Iparkamara a korlátozások feloldásáért lobbizik, a védettséget igazoló lakosok számára

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a járványügyi adatok alapján újraindítaná a turizmust és a vendéglátást, amelynek támogatására egy applikáció bevezetését javasolják. Bővebben.

Kiszúrták, hol terjeszkedne tovább Mészáros Lőrinc

A cégbíróság március 8-án bejegyzett egy részvénytársaságot, amely alapján valószínűsíthető, hogy a gyorsan gazdagodó felcsúti milliárdos hazánk melyik területét vette célba. További információkért katt ide.

Alekszej Navalnij állapota egyre súlyosabb, az Amnesty International szerint Moszkva “lassú halálra” ítélte őt

Fotó: Evgeny Feldman for Alexey Navalny’s campaign / Handout/Anadolu Agency/Getty Images

A bebörtönzött orosz ellenzéki vezető, akitől eddig megtagadták az egészségügyi ellátást, immár újabb tünetekkel küzd, és a betegosztályra költöztették. Az Amnesty International főtitkára levélben kereste fel Vlagyimir Putyint. Alekszej Navalnij ügyéről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Keresés az oldalon