A globális járvány harmadik leghalálosabb napja volt kedden Magyarországon

Startlap - Startlap
Gulyás Gergely állítása a halálozási adatokra vonatkozóan erős csúsztatás. Reggeli hírösszefoglaló.

A globális járvány harmadik leghalálosabb napja volt kedden Magyarországon

Szerdán először jelentett háromszáznál is több magyar koronavírus-áldozatot az operatív törzs, ami globális összevetésben is rengeteg. A hivatalos adatok azonban a kormány szerint nem összehasonlíthatóak. A G7.hu megvizsgálta, hogy valóban így van-e. Részletek.

Államtitkár: Új korszak kezdődik a magyar adózásban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) április 1-jétől minden számla adatát megkapja azonnal, online módon. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint az online számlázás teljessé tétele a legnagyobb horderejű lépés a feketegazdaság elleni küzdelemben. A témáról bővebben itt lehet olvasni.

15 millió adag koronavírus-vakcina ment a kukába

A Johnson and Johnson (J&J) gyógyszeripari vállalata, a Janssen által kifejlesztett vakcina egyik amerikai szállítmányáról van szó. Ha kíváncsi vagy, miért semmisítették meg a teljes magyarság beoltására elegendő mennyiséget, ebből a cikkből megtudhatod.

Mikor lehet látogatni az átoltott idősotthonokat?

Getty Images

Az idősotthonokban – a nyarat leszámítva – immár egy éve látogatási tilalom van érvényben a koronavírus-járvány miatt. Azonban a jelenleg is tomboló harmadik hullám idején az átoltottságuk rendkívül magas, aminek eredménye meglátszik a statisztikákban is, látogatni azonban továbbra sem engedélyezett. Mikor lesz változás, és min múlik? A kérdésekre ez a cikk igyekszik választ adni.

Szilágyi István fia nyugtalanul szülei közé feküdt le aludni, majd egy kalapáccsal verte agyon apját

Lezárta a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség az 50 éves Sz. Péter ellen. Megrázó részleteket közöltek a gyilkosságról, itt.

Kutatás a NER sikeréről

A Fidesz mindenhol jelen van, a rendszer kiszámítható, ezért vonzó sokaknak. Röviden ez a 800 oldalas elemzés lényege. De mindenképp érdemes bővebben is olvasni a témáról, amit erre a linkre kattintva tehetsz meg.

Top milliárdos bizalmasa vette át Tiborcz István egyik üzletét

Orbán Viktor veje a Lónyay utca 29. alatti ezer négyzetméteres műemléképületet birtokló cégét adta el. Ha kíváncsi vagy, ki a vevő, ebből a cikkből megtudhatod.

Törölték Donald Trump interjúját a Facebookról és az Instagramról is

Olivier DOULIERY / AFP

A Facebook és az Instagram közösségi oldalakról is eltávolították kedden Lara Trump apósával, Donald Trump volt amerikai elnökkel készült interjúját. A döntés okáról ebben a cikkben számolnak be.

Tényleg mutációs apokalipszis szabadul ránk az oltások miatt?

Egyes szakemberek szerint a lassan gyártott oltások és a kifejezetten lassú vakcinázás erősebb és veszélyesebb vírusmutációkhoz vezet. Ha érdekel, hogy mi a véleménye erről az állításról Kemenesi Gábor virológusnak, olvasd el ezt a cikket.

Nagy lehűlés jön hétvégére

Csütörtökön éri el a melegedés a tetőfokát, majd péntekre jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A 25 fokos meleg, tavaszi időt jellemzően 10 fok körüli, hűvös idő követi, erős széllel. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Fontos határidő jár le kedden a NAV-nál

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter

képcím

Magyar Péter: Soha többé nem tudja visszavásárolni a magyar...