A gazdaságvédelmi alap 95 százalékát elköltötte a kormány, a határon túliaknak 54,5 milliárd jutott

Részletes listát tette közzé, hogy mire fordított jelentősebb összeget a magyar állam az elmúlt időszakban. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-02 18:04

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A gazdaságvédelmi alap 95 százalékát már elköltötte a kormány

Április vége és június vége között a kormány közel 900 milliárd forintot költött a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére létrehozott egyik fontos eszköz terhére. Ebből a listából te is megtudhatod, hogy mire is ment el a pénz. 

Kiderült, miért utasították el Müller Cecília meghallgatását a Pesti úti idősotthon ügyében

Fotó: MTI/kormany.hu

Nyomozást rendeltek el a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban , mivel 52 bizonyított halálesethez volt köthető a létesítmény a koronavírus-járvány legrosszabb napjaiban. Korábban Müller Cecília tisztifőorvos személyesen látogatott el az intézménybe, amikor már súlyos problémák merültek fel azzal kapcsolatban. Ennek ellenére a hatóság nem kívánja meghallgatni. A miértre ez a cikk adja meg a választ. 

Szexista rajzzal állt elő Baranyi Krisztináról a Fidesz bukott polgármestere

Bácskai János úgy tűnik továbbra is nehezen viseli, hogy helyette Baranyi lett Ferencváros törvényesen megválasztott polgármestere. Míg eddig a legkeményebb akciója az volt, hogy egyszerűen nem fogott vele kezet, most már rendesen túllépte a jó ízlés határát egy rajzzal, melyre a testületi ülésre ment és ott saját asztalán el is helyezett. Részletek

Orbán: Elutasítjuk Brüsszel kérését

Az Európai Unió kéréssel fordult minden tagállamához az enyhülő koronavírus és az utazási lehetőségekkel kapcsolatban. Hogy mi az amit konkrétan kértek, és miért is utasította el a miniszterelnök az EU-t, azt innen azonnal megtudhatod. 

Félév alatt 23 millió forintot lopott munkahelyéről a takarítónő

Az asszony egy bábolnai cégnél dolgozott, ahol valamiért a főnökség nem igazán zárta széfbe a bevételt, így főhősünk szemérmetlenül elkezdett rájárni a pénzre. A bűnös úton szerzett összegből aztán felújította a lakását, de sok minden másra is futotta még a műszaki cikkeken át egészen az üdülésig. Idekattintva minden kiderül az ügyről. 

Karácsony: utasítsák el a költségvetést Budapest parlamenti képviselői

A főpolgármester Facebook-oldalán egy nyílt levélben fordult a budapesti körzetekben megválasztott parlamenti képviselőkhöz, mivel pénteken szavaz az Országgyűlés a jövő évi költségvetésről.  Posztjában pontokba szedte, miért is tartja elfogadhatatlannak a törvényjavaslatot. Ha te is kíváncsi vagy minderre, akkor csak ide kell klikkelned.

Motorost gázolt halálra egy betonkeverő Budapesten

Egy teherautó és egy motoros ütközött Budapest XI. kerületében, a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésénél csütörtökön 13 óra 40 perc körül – közölte a rendőrség. Részletek

Újabb vihar borította be Budapestet

A főváros első és második kerületében hatalmas eső esett, de a város más részeit is elérte a vihar. Idekattintva érdemes megnézni, milyen légzuhatag csapott le a belvárosra.

14 év után megtalálták a Szentesen meggyilkolt nő holttestét

Egy fiatal anya még 2006-ban tűnt el nyomtalanul Szentesről, egy szál ruhában, kétéves kisgyerekét egyedül hagyva otthon. Bár a holtestét most megtalálték, ebből a cikkből az is kiderül, hogy koránt sem ért ezzel véget az ügy.

Úgy tűnik, Tihanyban kissé gátlástalanul építkeznek

Egymás után nőnek ki a luxusvillák Tihany eddig aránylag kevésbé beépített, egyébként védett területén. Van ahol már azt látni, mintha fél hegynyi földet is elhordtak volna onnan, ahol eddig a környezet harmonizált a tájjal. A szomorú részleteket innen lehet elérni.

MÁV: elindult a nemzetközi vonatjegyek online értékesítése

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Elindult a nemzetközi vonatjegyek online értékesítése, az első úti cél Ausztria – közölte a MÁV csütörtökön a vállalat honlapján. Részletek.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Hasznos újítás jön a Chrome böngészőbe

itbusiness.hu3 órája

Ötletes csomagszállító megoldások autós utazáshoz és 9 tanács a Skodától

azutazo.hu3 órája

Jakobsen mesterséges kómában, Lefevere börtönt kért Groenewegenre

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

Új csúcsmobilt mutat be jövő héten a Xiaomi

gsmring.hu16 órája

Egy jó orvos nem posztol bikinis képet. Vagy mégis? – A MedBikini-kampány

wmn.hu17 órája

Csütörtöktől visszatér a meleg, nyári idő

agroinform.hu17 órája

Bangóné ezt nem teszi zsebre

demokrata.hu19 órája

Európa arcára fagyott a mosoly - újra aratott a svéd modell

napi.hu20 órája