A gazdaságvédelmi alap 95 százalékát elköltötte a kormány, a határon túliaknak 54,5 milliárd jutott

Részletes listát tette közzé, hogy mire fordított jelentősebb összeget a magyar állam az elmúlt időszakban. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-02 18:04

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A gazdaságvédelmi alap 95 százalékát már elköltötte a kormány

Április vége és június vége között a kormány közel 900 milliárd forintot költött a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére létrehozott egyik fontos eszköz terhére. Ebből a listából te is megtudhatod, hogy mire is ment el a pénz. 

Kiderült, miért utasították el Müller Cecília meghallgatását a Pesti úti idősotthon ügyében

Fotó: MTI/kormany.hu

Nyomozást rendeltek el a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban , mivel 52 bizonyított halálesethez volt köthető a létesítmény a koronavírus-járvány legrosszabb napjaiban. Korábban Müller Cecília tisztifőorvos személyesen látogatott el az intézménybe, amikor már súlyos problémák merültek fel azzal kapcsolatban. Ennek ellenére a hatóság nem kívánja meghallgatni. A miértre ez a cikk adja meg a választ. 

Szexista rajzzal állt elő Baranyi Krisztináról a Fidesz bukott polgármestere

Bácskai János úgy tűnik továbbra is nehezen viseli, hogy helyette Baranyi lett Ferencváros törvényesen megválasztott polgármestere. Míg eddig a legkeményebb akciója az volt, hogy egyszerűen nem fogott vele kezet, most már rendesen túllépte a jó ízlés határát egy rajzzal, melyre a testületi ülésre ment és ott saját asztalán el is helyezett. Részletek

Orbán: Elutasítjuk Brüsszel kérését

Az Európai Unió kéréssel fordult minden tagállamához az enyhülő koronavírus és az utazási lehetőségekkel kapcsolatban. Hogy mi az amit konkrétan kértek, és miért is utasította el a miniszterelnök az EU-t, azt innen azonnal megtudhatod. 

Félév alatt 23 millió forintot lopott munkahelyéről a takarítónő

Az asszony egy bábolnai cégnél dolgozott, ahol valamiért a főnökség nem igazán zárta széfbe a bevételt, így főhősünk szemérmetlenül elkezdett rájárni a pénzre. A bűnös úton szerzett összegből aztán felújította a lakását, de sok minden másra is futotta még a műszaki cikkeken át egészen az üdülésig. Idekattintva minden kiderül az ügyről. 

Karácsony: utasítsák el a költségvetést Budapest parlamenti képviselői

A főpolgármester Facebook-oldalán egy nyílt levélben fordult a budapesti körzetekben megválasztott parlamenti képviselőkhöz, mivel pénteken szavaz az Országgyűlés a jövő évi költségvetésről.  Posztjában pontokba szedte, miért is tartja elfogadhatatlannak a törvényjavaslatot. Ha te is kíváncsi vagy minderre, akkor csak ide kell klikkelned.

Motorost gázolt halálra egy betonkeverő Budapesten

Egy teherautó és egy motoros ütközött Budapest XI. kerületében, a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésénél csütörtökön 13 óra 40 perc körül – közölte a rendőrség. Részletek

Újabb vihar borította be Budapestet

A főváros első és második kerületében hatalmas eső esett, de a város más részeit is elérte a vihar. Idekattintva érdemes megnézni, milyen légzuhatag csapott le a belvárosra.

14 év után megtalálták a Szentesen meggyilkolt nő holttestét

Egy fiatal anya még 2006-ban tűnt el nyomtalanul Szentesről, egy szál ruhában, kétéves kisgyerekét egyedül hagyva otthon. Bár a holtestét most megtalálték, ebből a cikkből az is kiderül, hogy koránt sem ért ezzel véget az ügy.

Úgy tűnik, Tihanyban kissé gátlástalanul építkeznek

Egymás után nőnek ki a luxusvillák Tihany eddig aránylag kevésbé beépített, egyébként védett területén. Van ahol már azt látni, mintha fél hegynyi földet is elhordtak volna onnan, ahol eddig a környezet harmonizált a tájjal. A szomorú részleteket innen lehet elérni.

MÁV: elindult a nemzetközi vonatjegyek online értékesítése

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Elindult a nemzetközi vonatjegyek online értékesítése, az első úti cél Ausztria – közölte a MÁV csütörtökön a vállalat honlapján. Részletek.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Elbúcsúzik az Androidról a Samsung?

digitalhungary.hu9 órája

Nagyot esett a lóról Berki Krisztián

ridikul.hu10 órája

Gyászba borult az Operaház: elhunyt a neves operaénekes

life.hu12 órája

Király Linda elbújhat: Orbán nem tudta helyesen idézni a magyar himnuszt

nyugatifeny.hu12 órája

Zidane távozhat a Real Madridtól, egyértelműnek tűnik, ki válthatja

m4sport.hu12 órája

Nyugtalanító dolog került ki az indiai vírusmutánsról

hirado.hu13 órája

Gyurcsány színpadra hívta angolul nem beszélő extanácsadóját

vasarnap.hu15 órája

Szándékosan verhette át az izraeli hadsereg a világsajtót a gázai invázió hírével

444.hu17 órája