Kiemelt Hírek 2018. július 16.

A franciák túlzásba vitték az ünneplést – ketten életüket vesztették

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 16.
A világbajnoki sikert követően elszabadultak az érzelmek Franciaországban, az emberek nem kímélték magukat.

Franciaország 20 év után nyert ismét labdarúgó-világbajnokságot, így érthető, ha az országban mindenki ünnepelni kezdett. Emlékezhetünk, mi történt a körúton, amikor Magyarország három évtized után ismét kijutott egy világversenyre, és két éve az Európa-bajnokság első mérkőzésén a válogatott legyőzte Ausztriát. A spontán utcai felvonulást persze nehéz lenne elfelejteni. Nos, nem volt kisebb az eufória a franciáknál sem, miután Paul Pogbáék legyőzték Horvátországot a vb-döntőben.

Sokáig minden rendben is zajlott, ám egy idő után elszabadult a pokol. A tömeg nem akarta abbahagyni az ünneplést, és a helyzet elfajult. Az emberek fosztogattak, ablakokat törtek be, és a rendet fenntartani – vagy inkább visszaállítani – igyekvő rendőröket is megtámadták – írja a Mirror.

Fotó: Nicolas Liponne/NurPhoto/Getty Images

De nemcsak Párizsban volt kaotikus a helyzet, hanem más településeken is, Lyonban, Bordeaux-ban, Marseille-ben autókat tettek tönkre, kukákat gyújtottak fel, sőt olyan is volt, aki életét vesztette a nagy ünneplésben. Egy 50 éves férfi a nyakát törte, miután a csatornába ugrott örömében, míg egy 30 esztendős férfi fának csapódott autójával. Mindketten meghaltak.

Fotó: David Cordova/NurPhoto/Getty Images

Keresés az oldalon