Kiemelt Hírek 2020. szeptember 23.

A Fidesz-médiavezér sógora is benne van a nagy lélegeztetőgép-bizniszben

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 23.
Közben az egykori miniszterhelyettes felesége is fontos posztot kapott. Esti hírösszefoglaló.

Újabb kulcsfigura a lélegeztetőgép-bizniszben 

Ismételten komoly mélységeit tárta fel a Válaszonline a lélegeztetőgép-biznisznek, amelyről úgy tűnik rendkívül sokba került a magyar államnak. Most az ügyben érintett szerződéses partnerről derült ki, hogy köze lehet hozzá Rahói Zsuzsának, aki Orbán Viktor főtanácsadója.
 
A portál cikke újabb részleteket osztott meg a szóban forgó üzleti kör hátteréről. Kiderült, hogy a lélegeztetőgép-bizniszben megtalálható Szabó László a NER csúcsmenedzserének sógora, miközben az egykori miniszterhelyettes, jelenleg a kormánypárti sajtóérdekeltségeket kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatójának felesége is fontos posztot kapott. A lényegi részek egyetlen kattintás után ebből a cikkből érhetőek el. 

Nem jönnek a német tévések Budapestre, az Európai Szuperkupára

A népszerű német sportmagazin, a Kicker arról ír, hogy két tévétársaság, a Sky és a DAZN sem küld munkatársakat Budapestre a kialakult járványhelyzet miatt. Szintén a jelen szituációra hivatkozva kéri a Bayern München szurkolóit a bajor miniszterelnök, Markus Söder, hogy maradjanak otthon. Részletek.

Áder János szerint a koronavírusnál is súlyosabb válságok várnak ránk

A köztársasági elnök szerdán, az ENSZ-közgyűlés jubileumi ülésszakán elmondott, videón közvetített beszédében az eddigieknél jóval keményebben fogalmazott. Részletek.

Magyar Nemzet: Egymás nyakában csüngtünk a meccsen, a vírus tobzódhatott

Érdekes cikket közölt a kormányközeli lap, melynek írója azon lelkendezett, hogy milyen jó is volt kétezres tömegben nézni egy futballmérkőzést a koronavírus-járvány második hullámában. Az írás lényegi részeire errefelé lehet rácsodálkozni. 

Itt a magyarázat Orbán „libernyákozására”

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített reprezentatív kutatást a 2022-es ellenzéki összefogásról. A felmérés ugyan jóval azt megelőzően készült, hogy a kormányfő központi politikai témává emelte a libernyákozást, a lap szerint mégis magyarázat rá. Ide kattintva azonnal megtudhatod te is. 

Állami hatóságok és hivatalok adtak ki közös nyilatkozatot arról, milyen keményen harcoltak a korrupció ellen

A Belügyminisztériumtól kezdve a Gazdasági Versenyhivatalon át a Legfőbb Ügyészségig nyolc állami szerv adott ki közös tájékoztatót, melyben arról számoltak be, hogy 2011 óta milyen sikereket is értek el a megvesztegetések elleni harcban. Ha te is kíváncsi vagy, miként küzdöttek az elmúlt közel egy évtizedben, akkor csak ide kell kattintanod

Kovács Zoltán üzent a dán külügyminiszternek

Jeppe Kofod dán külügyminiszter az Altinget hírportálnak írt véleménycikket Lengyelország és Magyarország alááshatja az EU alapjait címmel. Minderre márt reagált is Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, akinek a válaszát itt olvashatod el. 

Ilyen már tényleg nincs: használt óvszereket újracsomagoló üzemre bukkantak Vietnamban

Az újrahasznosítás fontosságát nem győzik világszerte hangsúlyozni a szakemberek, de azért az mégis döbbenetes, milyen üzemre is bukkantak a délkelet-ázsiai ország rendőri szervei. A mindennapinak még véletlenül sem mondható sztori szálai errefelé fognak kibontakozni.

Ezeken a napokon utalják a nyugdíjakat idén

A bankszámlára történő utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg. Akik postai úton kapják a nyugdíjat, azok az úgynevezett postai kifizetési naptárban meghatározott napon jutnak hozzá az adott összeghez. A pontos dátumokat, amikor idén utalják még a nyugdíjakat, innen tudod elérni.

Meghalt Verebély Iván

Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

82 éves korában elhunyt Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színész, jelentette be Facebook-oldalán a Centrál Színház. Részletek.

Kiengedték a kórházból Navalnijt

Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin elnök egyik legismertebb bírálója, augusztus 20-án rosszul lett és kómába esett a Tomszk-Moszkva repülőjáraton. A férfit hozzátartozói kérésére Berlinbe szállították kezelésre. Hogy miként kezelik tovább, az ebből a cikkből azonnal kiderül.

Keresés az oldalon