Kiemelt Hírek 2021. augusztus 08.

A férfi pólósok bronzérmével zárta az olimpiát a magyar csapat

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 08.
Ez történt a tokiói olimpián, amíg aludtunk és erre lehet ma számítani.
Varga Dénes, Vogel Soma, Hosnyánszky Norbert, Zalánki Gergő és Pásztor Mátyás, a bronzérmes magyar csapat játékosai ünneplik győzelmüket a harmadik helyért játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzés végén. MTI/Illyés Tibor

A tokiói olimpia utolsó, vasárnapi napján összesen 13 aranyérmet osztanak. Magyar döntős már nincs, de férfi vízilabdázóink magyar idő szerint vasárnap kora reggel egy különösen fontos éremmel fejezték be az olimpiát, miután 9-5-re legyőzték a spanyolokat a bronzmeccsen. A kapus Nagy Viktor volt a meccs hőse, akinek a második félidőben nem lehetett gólt dobni, de előtte is csak emberelőnyből. A mérkőzés részletes beszámolója ide kattintva olvasható. 

„Azt terveztem, hogy az olimpiai döntő lesz az utolsó meccsem, de a bronzmérkőzés lett, ez volt megírva. Örülök, hogy ezt behúztuk, nagyon sok mindenen ment át a csapat, és szeretném megköszönni a többieknek, hogy küzdöttek értem is. A pályafutásom itt lezárul, köszönöm mindenkinek, aki a sikerekhez hozzásegített. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a vízilabdás közegben élhettem, 10 éves korom óta pólózom, nagyon sokat kaptam a sportágtól. Egy pályafutás most lezárul, és új élet vár rám. Igyekszem majd visszaadni valamint a vízilabdának” – nyilatkozta sírva Nagy Viktor, aki bronzéremmel zárta le a pályafutását.

Férfi pólósaink ezzel megszerezték a magyar küldöttség 20., egyben utolsó érmét a 2020-as, de 2021-re halasztott tokiói olimpián. A magyarokat már csak a záróünnepségen láthatjuk, magyar idő szerint 13 és 16 óra között, de vasárnap még több döntőt is rendeztek, ezek ide kattintva böngészhetőek, az olimpia további történései pedig itt követhetőek.

Keresés az oldalon