Kiemelt Hírek 2021. augusztus 02.

A cseh kormány megmentené a fehérorosz atlétát, akit erőszakkal akartak hazaküldeni

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 02.
A cseh külügyminiszter megállapodott Andrej Babis kormányfővel és a belügyi tárca vezetőjével, hogy segítenek Kriszcina Cimanouszkajának, aki Tokióban került bajba, miután bírálta edzőjét. Délelőttí hírösszefoglaló.


Fotó: Ivan Romano/Getty Images

A cseh kormány megmentené a fehérorosz atlétát, akit erőszakkal akartak hazaküldeni

A cseh külügyminiszter megállapodott Andrej Babis kormányfővel és a belügyi tárca vezetőjével, hogy segítenek Kriszcina Cimanouszkajának, aki Tokióban került bajba, miután bírálta edzőjét. Az esetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Varga Mihály nem fogadja el Matolcsy György javaslatait

A pénzügyminiszter elöször reagált a jegybankelnök kritikáira. Nem csökkentik az áfát, az államháztartási hiányt, és nem írják át a költségvetést. Csak abban ért egyet Matolcsyval, hogy magyar euró egyelőre nem lesz. Bővebben.

A Klebelsbeg Központ elnöke szerint nem kell minden iskolába külön kémiatanár

Hajnal Gabriellától megtudhattuk, hogy a digitalis oktatás ellenére is kevesebb évismétlő volt az idén, a kormány tanárképzési reformja kritikák helyett dicséretet érdemel, az “ellenzéki sajtóban előszeretettel emlegetett pedagógushiány” kapcsán pedig egy “beszédes példát” idézett fel. A Klebelsbeg Központ elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjút, a beszélgetés legjobb részei itt olvashatók.

Minél öregebb, annál kövérebb a magyar

Fotó: In Pictures Ltd./Corbis via Getty Images

Ugyan az egész EU-ban látványos problémát okoz az elhízás, Magyarország azonban annyira magasan az átlag felett teljesít, hogy alig néhány tagállam képes megelőzni minket, ha testtömegről van szó. A nemek, korcsoportok és iskolázottság alapján felbontott adatok izgalmas betekintést nyújtanak a túlsúly és az alultápláltság hátterébe. Részletek itt.

Sebastian Vettelék fellebbeztek a Magyar Nagydíj végeredménye ellen

A német pilótától vasárnap este vették el második helyét, az Aston Martin bizonyítékot is tud arról mutatni, hogy tévesen. Mi történt? Innen kiderül.

Tokió: éremközelbe kerültünk birkózásban, férfi vízilabdában döntetlen született

Kajak-kenuban hétből hat csapat továbbjutott, a férfi pólósok csak harmadikak lettek a csoportjukban. Ebből a cikkből megtudhatod, mi történt az olimpián, amíg mi aludtunk.

Majdnem ezer fogorvosi és háziorvosi praxis áll üresen

Ez indokolja a modellváltást az alapellátásban, vagyis a praxisközösségek elindítását, amelyre szeptember elsejétől kerül sor, eddig csaknem száz kollegiális praxisközösség alakult. Mit jelent ez a gyakorlatban? Erről szól ez a cikk.

Mi történne valójában, ha akár nettóban, akár bruttóban 200 ezerre emelnék a minimálbért?

Az Orbán Viktor által ígért bruttó kétszázezer nem is igazi ajánlat, Karácsony Gergely nettója már egy fokkal érdekesebb. De a még nemzetközileg is kiugróan magas adóterheink mellett a Karácsonynál felmerülő többkulcsos szja nélkül egyik sem ér sokat. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Koronavírus itthon: itt vannak a legfrissebb statisztikák

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A hivatalos magyar járványügyi adatok  – a vakcináció, az elhalálozások és a fertőzések alakulásának számaierre a linkre kattintva nézegethetők.

Ezen a héten is szükség lesz az esernyőkre

A jelenlegi kellemes, nyári időt szerdától nedvesebb levegő váltja fel. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon