A BBC megkérdezte Szijjártót, bevetette-e Magyarország a kémszoftvert

Startlap - Startlap
A gyermekvédelmi néven emlegetett népszavazás kapcsán a minisztert arról is faggatták, mit tenne, ha az egyik fia meleg lenne. Délelőtti hírösszefoglaló.

A BBC megkérdezte Szijjártót, bevetette-e Magyarország a kémszoftvert

JOHN THYS / POOL / AFP

Kemény kérdésekre kemény válaszokat adott a külügyminiszter, akitől azt is megkérdezték, hogy Magyarország bevetette-e a Pegasus kémszoftvert. Az interjúban elhangzottakról itt olvashatsz.

Emlékezetes, hogy a Wahington Post cikke szerint Varga Judit egy kérdés és egy válasz törlését kérte a Le Monde francia lapnak adott interjúját követően, amiben azt firtatták, hogy adna-e engedélyt újságírók és ellenzékiek megfigyelésére. Varga később a Népszavának azt mondta, hogy ő egyetlen kérdést és választ sem húzott ki, és nem is kérte erre a francia lapot. Most megszólalt az interjú készítője, Jean-Baptiste Chastand. A francia újságíró verzióját itt találod.

Rendőrök őrzik éjszaka Kásler Miklóst Budakeszin

A Blikk szerint hónapok óta rendőrautó parkol este hét óra tájékától Kásler Miklós budakeszi háza előtt egészen addig, amíg a miniszter el nem indul munkába. Miért van erre szükség? Innen kiderül.

Megvan mikor lesz a gyermekvédelmi néven emlegetett népszavazás

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely beszélt többek között az Orbán által bejelentett népszavazás várható időpontjáról, a koronavírus delta variánsának hazai elterjedtségéről, az oltás kötelezővé tételének lehetséges módozatairól is. A minisztert ismét megkérdezték, vett-e a magyar állam a kémszoftverből. A válaszokat itt találod.

Este kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Részletek.

Ennyit keres most egy fizikai munkás hazánkban

A magyarországi régiók között továbbra is jelentős eltérések tapasztalhatók a bérszintben. Ha érdekel, hol a legmagasabbak a bérek, ide kattints.

Koronavírus itthon: elhunyt egy beteg

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák a fertőzöttekről, az elhunytakról és a beoltottakról szóló legfontosabb adatokkal erre a linkre kattintva találhatók.

200 millió forintba került 1,1 km bicikliút Nógrád megyében

Nem csak a költségek láttán kerekedik el az ember szeme, de az út egy 146 méteres szakaszáról szóló beszámoló elolvasása után is. Itt teheted meg.

Néha napi százszor gyakorolják a fel- és leszállást a fejük felett, elegük lett

A Rogán Antalt is reptető cég pilótaképzéésbe kezdett a budaörsi repülőtéren, a környék lakói hiába ostromolják a hivatalokat az őrjítő motorzúgás miatt. A témáról bővebben ezen a linken olvashatsz.

Nem közölnek képeket térdelő sportolókról az olimpiai oldalak

Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Pedig a NOB elnöke szerint nincs akadálya annak, hogy a mérkőzések előtt letérdeljenek a focisták. Részletek.

A hét legvégén érkezik az újabb időjárási fordulat

Egészen szombatig nyugodt, napos időre számíthatunk, majd vasárnap északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Ha érdekel milyen változásokat hoz, a részletes előrejelzésből megtudhatod, ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...

képcím

Gulyás Gergely: 200 millió euróra bírságolták Magyarországot

képcím

Gulyás: Az EP-választás után jön az EU-bírság