A barátokat sem hívták meg Baleczky Annamária temetésére

Startlap - Startlap
Úgy tűnik, az MTVA egykor népszerű bemondónője az utolsó éveire mindenkit kizárt az életéből, ugyanis rokonaival sem tartotta a kapcsolatot.

Baleczky Annamária, a Magyar Televízió egykori bemondónője önkéntes száműzetésben, egy idősotthonban élte le utolsó éveit, a világtól teljesen elzárkózva. A Bors úgy tudja, nemcsak életének utolsó évei, hanem feltehetően a temetése is a legnagyobb titokban, a régi kollégák és barátok kizárásával zajlott le.

Amikor az MTVA 2006-ban megvált a bemondóktól, Baleczky teljesen összeomlott. Rossz egészsége miatt ápolásra szorult, amit hosszú ideig férje, Tar Péter látott el, majd az ő halála után a bemondónő eladta Pozsonyi úti lakásukat, és beköltözött az idősek otthonába.

A lap értesülései szerint Baleczkyt sógornője, és annak gyerekei nem, vagy alig látogatták, amit megerősíteni látszik az is, hogy halálakor volt kolléganőjét, Bay Évát értesítette az intézet, de őt is csak egy héttel később. A Bors szerint Baleckzy Annamária saját maga kérte, hogy rokonait zárják ki az értesítési listából. Bay szólt a családnak is, ennek ellenére a temetés részleteiről őt sem informálták.

Nagyon szerettem Annamarit, de tizenkét éve nem találkoztunk, így azon én is meglepődtem, hogy engem hívtak elsőként. De azon még jobban, hogy a temetéséről még így sem tudhatok semmit. Pedig talán már megvolt, ha hamvasztás, ha koporsós temetés mellett döntött a család, bármelyik megszervezhető ennyi idő alatt. Elkísértem volna Annamarit az utolsó útjára

– fejtette ki Bay Éva. Mások is szerették volna végső útjára elkísérni az egykori bemondónőt, például munkatársa, Mohai Gábor is.

Rendszeresen látogattam, míg be nem került az otthonba, de végül azt sem tudtam, hol töltötte az utolsó éveit. Én is vele lettem volna, ha tudok az időpontról. De még az sem biztos, hogy eltemették már

– fogalmazott Mohai, aki reméli, hogy mégis kap egy értesítést. A lap megkereste az MTVA-t és az idősek otthonát is Baleckzy Annamária temetése miatt, de az előbbi jelezte, nem tekintik saját halottjuknak a bemondónőt, utóbbi pedig annyit közölt, nem ők szervezik a szertartást, így nem tudják az időpontját.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...

képcím

Megható videó: Így tisztelgett párja a leszúrt tanárnő...

képcím

Elhunyt Kárászy Szilvia