A 2,5 éves Szabikának úgy tűnt, kutya baja sincs, mégis meghalt a hordágyon

Startlap - Startlap
A kisfiú beleesett egy tóba, de rögtön kihúzták, és az állapota stabil volt, amikor kórházba szállították. Édesanyja nem érti, hogyan halhatott meg a gyermeke.

Múlt szerdán meghalt a kórházban egy 2,5 éves kiskunmajsai kisfiú, miután beleesett a kerti tóba. Édesanyja rögtön kihúzta a kis Szabit a vízből, és akkor még úgy tűnt, nincs semmi baja – írja a Bors. A mentők a kiskunhalasi kórházba szállították a gyermeket, aki még aznap meghalt.

Nem kellett újraéleszteni, egy kicsit megpaskoltam a hátát és magához tért. A mentőautóban is végig magánál volt. (…) A kórházban a doktornő kiküldte a hozzátartozókat, kivette az ölemből a picit és erélyesen rászólt, hogy maradjon csöndben. Eleinte a folyosóról hallottam, hogy kiabál utánam, aztán már csak a rohanó orvosokra és nővérekre lettem figyelmes – idézte fel a kisfiú anyukája a fájdalmas emlékeket. Szabolcs ezután jobban lett, és azt tervezték, hogy átszállítják a szegedi kórházba. A mentő megérkezett, és a kisfiút a hordágyra is felfektették, amikor rejtélyes komplikáció lépett fel.

Csak a végén jött oda hozzám a doktornő, hogy közölje a legrosszabb hírt. Arról viszont semmit nem mondtak, hogy mi történt, miért halt meg a kisfiam. Annyit kérdeztek, bemennék-e hozzá. Természetesen elbúcsúztam tőle

– fejtette ki az édesanya, aki szeretné tudni, mi történt gyermekével. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a lap megkeresésére közölte: Szabolcsot a helyszíni ellátás után oxigén adása mellett viszonylag stabil állapotban szállították kórházba. Hozzátette: a körülmények tisztázása a szakértők feladata. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a tragédiát.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei

képcím

Gálvölgyi János felesége: Nem tudom, mi lesz velünk

képcím

MOK: törvényszegésre buzdít a miskolci kórház főigazgatója