A 10 éves Lóci 36 fokban lefutotta a szarajevói maratont

Startlap - Startlap
A magyar kisfiút annak idején már első félmaratonjára is csak azért engedték be a szervezők, mert annyira sírt miatta. Lóci négyéves kora óta versenyzik, és az álma a görögországi Spartathlon 246 kilométeres ultramaratoni futóversenye. Esti hírösszefoglaló.

A 10 éves Lóci 36 fokban lefutotta a szarajevói maratont

“Kell-e egy gyereknek maratont futnia? Dehogyis kell. Sőt, egyetlen felnőttnek se kell. Viszont, ha akarja és fel is van rá rendesen készülve, akkor meg lehet csinálni. Ugyanúgy, mint bárki másnak. És ugyanazért, mint bárki más. Nem sok ez a terhelés egy gyerek számára? Dehogynem, persze, hogy az, egy felnőttnek is sok.”

A 10 éves Lóci és a 8 éves Olivér szülei rendszeres Facebook-posztokban tájékoztatnak a két fiú sikereiről a futó- és birkózóversenyeken. Mivel Magyarországon 18 éven aluliak nem indulhatnak maratonon, Lóci, aki négyévesen kezdte a futást, Szarajevóban nevezett be. Videó és további részletek itt.

A Hússzövetség elnöke: “Nem hitegethetjük a magyar fogyasztót”

Éder Tamás az Agrárminisztérium közös kampányuk elindításakor jegyzett meg néhány olyan dolgot, amely mindenkit érint, aki eszik húst. A Hússzövetség elnöke felidézte, alig pár hónap alatt közel 60 százalékos drágulást tapasztaltak a sertéshús esetében, és ez a folyamat sajnos nem fog megállni. Bővebben.

Nincsenek jó kilátásai a romokban heverő forintnak

Kedd délutánra már délutánra 409 fölé emelkedett a forint árfolyama, miközben más régiós valuták jóval enyhébben, vagy nem is gyengültek. A Portfolio elmezése szerint kevéssé a háborús helyzet, sokkal inkább belső folyamatok gyakorolnak nyomást a magyar fizetőeszközre. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Gyerekeknek mondta el a győri fideszes polgármester, hogy elfogyott a város pénze

MTI/Krizsán Csaba

Dézsi Csaba András a Győrkőcfesztiválon, a város kulcsának átadása után közölte a fiatalokkal, hogy “szerezzenek egy kis pénzt”. Részletek.

A szári víztározóban megfullad kisfiú nővére is meghalt

A 15 éves testvérét kimenteni próbáló 13 éves fiú órákkal a baleset után hunyt el, nővérét súlyos agykárosodással kezelték. A borsodi faluból nyári munkára érkező gyermekek a kánikula miatt mentek be a víztározóba fürdeni. A tragédiáról és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Büntetőeljárás indult a Kis-Dunában eltűnt bv-dolgozók ügyében

A 29, illetve 34 éves két férfit továbbra is nagy erőkkel keresik. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított. További információkért katt ide.

Videón Vas Blanka hatalmas bukása a Giro d’Italián

A magyar kerékpáros a női Giro d’Italia 5. szakaszán esett egy nagyot, az Eurosport információi szerint kórházba kellett szállítani a sportolót. Videó és további részletek itt.

Nem csak nálad állt le a Facebook messenger

Kedd délután az Instagramon és a Facebook oldalán is problémákat tapasztaltak a felhasználók, a hibajelenségek pedig alighanem összefüggésben állnak egymással. Bővebben.

Jövőre minden flandriai munkavállalónak legalább 2500 euróra kerekítik a fizetését

A Belgium északi részét elfoglaló Flamand régió vezetése 2022 végétől mindenkinek olyan munkabónuszt biztosít, amelyet igényelnie sem kell, amennyiben bruttó 2500 eurónál, vagyis mintegy egymillió forintnál kevesebbet keres. Belgiumban jelenleg a minimálbér 1658 euró (675 ezer forint). Részletek.

Az Európai Parlament is igent mondott a horvát euróra

Sean Gallup/Getty Images

Január elsejétől Horvátország lesz a huszadik ország, amelynek hivatalos fizetőeszköze az euró. Hogyan fog lezajlani az átállás, és milyen erőfeszítéseket vár még az EP a horvát kormánytól? Ebből a cikkbőlkiderül.

(Címlapkép: nlc.hu)

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Fotókon az 53-as főúton történt tragikus baleset

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...