75 ezer idős magyar kap kevesebb, mint 70 ezres nyugdíjat

Startlap - Startlap
Hiába az emelés, amikor sok embernek alig pár száz forint jár pluszban, annyira alacsony juttatásban részesülnek. Reggeli hírösszefoglaló.

75 ezer magyar kap kevesebb, mint 70 ezres nyugdíjat

Hiába kapják meg a nyugdíjasok a magasabb infláció miatt nekik járó nyugdíj-kiegészítést, van, akinek olyan alacsony a járandósága, hogy alig pár száz forint emelést kap. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor: ingyenes lesz az influenza-oltás, és a napokban több bejelentés várható

A miniszterelnök szokásos, péntek reggeli interjújában értékelte az elmúlt hét történéseit. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban egyebek mellett a Kamaraerdei úti idősek otthona miatt elővette Karácsony Gergelyt, tájékoztatott arról, számíthatunk-e az első hullámban megismert korlátozó intézkedések bevezetésére, reagált az EU kritikája, amellyel a V4-es országokkal kivételező határzárunkat érintették, valamint jelezte: erősödni fog a facebookos tevékenysége, mert több bejelentést tesz majd. Ezenkívül a Donald Trump amerikai elnökhöz fűződő barátságáról is nyilatkozott. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor erre a linkre kattints.

Az Egyesül Királyság szigorít a Magyarországról érkező beutazókkal szemben

Az angolok levették hazánkat a pozitív elbírálást élvező országok listájáról. Bővebben.

Már 29 fertőzött van a Kamaraerdei úti idősotthonban, egy beteg meghalt

A kép illusztráció, a Szent Erzsébet Idősek Otthonában készült. (Fotó: MTI/Komka Péter)

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtök este közölte a legfrissebb híreket a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonával kapcsolatban. A betegek többsége tünetmentes, vagy enyhe szimptómákkal rendelkezik. Az esetről itt írnak bővebben.

Akciófilmbe illő autós üldözés történt az M7-esen: három emberrel a csomagtartóban menekült az ukrán embercsempész

Az ukrán sofőr egy lengyel autóval csempészett szír és palesztin menekülteket Somogyban. Egy járőr meg akarta állítani, ezért menekülőre fogta, majd végül balesetet okozott. A megdöbbentő jelenetről videó készült, amelyet a további részletekkel együtt itt találsz.

“Nem érdekli, ha kirúgják is, ő hazamegy” – több száz kilométert utazó, hullafáradt mentősök tesztelnek, korrupcióellenes rendőrök kontaktkutatnak, a járványügy pedig felszívódott

Amennyiben nem akarjuk az élet ismételt leállítását, kormánynak tanácsokat adó tudósok szerint is kiemelten fontos lenne a tesztkapacitás növelése és a kontaktkutatás kiterjesztése. Előbbire Müller Cecília ígéretet is tett. Ehhez képest a 24.hu olvasóinak beszámolójából az derül ki: a mentősök még annál is leterheltebbek, mint hinnénk, a rendőrök küzdenek a kontaktkutatás és a hatósági karantén ellenőrzésének extra feladataival, de az eredmény nem túl jó, a járványügy pedig köddé vált. Vilma és Ákos történetét és azok aggasztó tapasztalatait ebből a cikkből ismerheted meg.

Nagy Ervin elcsukló hanggal, Free SZFE pólóban vette át a Televíziós Újságírók Díját

A pandémia miatt márciusról szeptemberre halasztott rendezvénynek kifjezetten jót tett, hogy több résztvevő megpendítette a Színház és Filmművészeti Egyetem ügyét. Nagy Ervin ment a legtovább, aki az intézmény szabadságát követelő felsőt húzott, és szenvedélyes beszédet is adott a témáról. Nem ez volt az egyetlen emlékezetes jelenet: Anger Zsolt például fertőtlenítette díját. A kiosztott elismerésekről és az eseményről ebben a cikkben olvashatsz.

Matolcsy Györgyék kikötőt építenének Akarattyán, ahol Matolcsy Gyöngyi a polgármester

A Magyar Nemzeti Bank cége negyven férőhelyes kishajókikötőt építene a balatonakarattyai volt MÁV-üdülő területén. Az oktaátsi és konferencia-központ már javában épül ugyanitt, és alighanem a kikötő sikere sem a Matolcsy György MNB-elnök volt felesége, Matolcsy Gyöngyi által vezette képviselő-testületen fog múlni. A helyiek mindeközben azt sem tudják, hogy ők is használhatják-e majd a területet. Részletek itt.

Magyarországon az egyik legnagyobb a szakadék a tanári és a többi diplomás fizetés között

MTI/Szigetváry Zsolt

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) most megjelent anyagában nemcsak az látható, hogy drámai a különbség egy átlag diplomás bér és a pedagógusok keresete között, hanem az is, hogy sehol nem kell annyit dolgozni, mint itthon, hogy valaki a legmagasabb fizetési kategóriába lépjen. Pontos számok és további részletek itt nézegethetők.

Folytatódik a meleg, száraz napok sora

A hétvégén akár 32 fokot is mérhetünk, és minden jel szerint a lehűlés majd csak később érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Koronavírus itthon: nőtt a kórházban ápoltak száma