7 érdekesség a Fenoménről, akit csak a térde tudott megállítani

Startlap - Startlap
Ma 42 éves az 'igazi' Ronaldo.

Ronaldo Luis Nazário de Lima vagy egyszerűen Ronaldo kétszeres világbajnok brazil válogatott labdarúgó 1976. szeptember 18-án született. A Fenomén becenévvel illetett sportoló a valaha volt egyik legjobb és legsikeresebb labdarúgó, aki többszörös térdsérülése miatt volt kénytelen bejelenteni visszavonulását 2011-ben.

Ronaldo Brazíliával két alkalommal nyerte meg a világbajnokságot 1994-ben és 2002-ben, 1998-ban pedig ezüstérmet szerzett. A világbajnokságok történetének második legeredményesebb góllövője 15 góllal. Háromszor lett az év labdarúgója: 1996-ban, 1997-ben és 2002-ben.

 

 

Érdekességek Ronaldóról:

1.Bár 1976. szeptember 18-án született, édesapja nem regisztráltatta időben, így a születési anyakönyvi kivonatában szeptember 22-e szerepel.

2. Amikor bemutatkozott a válogatottban, már játszott a csapatban egy Ronaldo (Ronaldo Rodrigues de Jesús hátvéd, tizennégyszeres volt válogatott volt), ezért ő a kis Ronaldo, azaz a Ronaldinho becenevet kapta. Később, a Cruzeirónál Killer Azulnak, azaz Kék Gyilkosnak hívták, utalva a csapat mezének színére, illetve arra, hogy Ronaldo gyilkos ösztönnel rendelkezik a kapu előtt. Olaszországban pedig az Il Fenomeno, azaz a Fenomén becenevet ragasztották rá kivételes képességei miatt.

3. Eredetileg gyerekkori kedvenc csapatában, a Flamengóban szeretett volna futballozni, azonban ez az álma nem valósult meg (karrierje végén ugyan edzhetett a klubbal, de sose volt szerződéses játékosuk).

4. „Boldoggá tesz, ha gólokat szerzek” – így szól a mottója. Ezek szerint igen boldog élete van, bőven volt oka gólörömre.

5. 2000-ben Ronaldo lett az ENSZ világméretű fejlesztési hálózatának (ENSZ Fejlesztési Program) tiszteletbeli nagykövete.

6. Ronaldo Emerson Fittipaldival közösen 2005-től kezdve tulajdonosa volt az A1 Grand Prix-ben  szereplő A1 Team Brazilnak. A 6. helyezés lett a legjobb eredményük, a 2008-2009-es idánnyel ért véget a szereplésük.

7. Három feleséget „fogyasztott el”, saját bevallása szerint 2008-ban megtörtént, hogy három prostituáltat vitt fel szállodai szobájába, majd szomorúan állapította meg a tényt, hogy azok valójában férfiak…

 

Forrás: Wikipedia, Origo, Nemzeti Sport

Ez is érdekelhet

képcím

Elnyújtott Black Friday: így használd ki a novemberi akciókat

képcím

Orbán Viktor közös képpel gratulált Nagy Ferónak - a zenész a...

képcím

Megszólaltak a magyar bankok: csak részben támogatják a...