51. születésnapját ünnepli Céline Dion

Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-30 09:01

Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic

Céline Dion többszörös Grammy-díjas kanadai énekesnő. 1968. március 30-án született Charlemagne-ban.

Már tiniként sztár lett belőle, annak árán, hogy ügynöke és későbbi férje, René Angélil a saját házát jelzáloggal terhelte első lemezének finanszírozása érdekében. 1982-ben megnyerte a Yamaha World Popular Song Fesztivált, majd 1988-ban az Eurovíziós Dalfesztivált. A 90-es években Angélil segítségével világhírnevet szerzett, a francia mellett számos angol nyelvű lemezt is elkészített, a popzene történetének egyik legsikeresebb művészévé vált

A nála 26 évvel idősebb férjével már 12 éves kora óta ismerték egymást, együtt dolgoztak, hét évvel később kezdtek el járni és 94-ben házasodtak össze. 2001-ben született meg első gyermekük, majd 2010-ben az énekesnő ikreknek adott életet. Férjénél időközben rákot diagnosztizálták. Kapcsolatuk a férfi haláláig, 2016-ig tartott. Celine kijelentette, hogy egész életében gyászolni fogja torokrákban elhunyt férjét, egy interjúban arról beszélt, hogy továbbra kapcsolatban áll vele, elmondása szerint minden koncertje előtt megrázza a kezét. Ugyanis egy bronz másolatot készíttetett erről a testrészéről.

Így mesélt kapcsolatukról a The Sun magazinban:

Azt hiszem, életem végéig gyászolni fogok. René készített fel az életre 12 éves koromtól. Soha nem voltam más férfival, soha nem csókoltam más férfit. Ő életem szerelme. Képtelen vagyok mással elképzelni magamat. A szerelem, amit iránta érzek, átjárja a mindennapjaimat.

Azóta az 34 éves háttértáncosa, Pepe Munoz oldalán újra rátalált a szerelem, három évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megint boldog legyen.

Ha őszinte szeretnék lenni, azt mondanám, életem legjobb időszaka ez. Igazán élvezni szeretném az élet minden egyes pillanatát. Minden nagyon újnak tűnik most számomra. Mintha újra élnék

– idézi a The Sun Celine Dion szavait.

Az énekesnő stílusát számos műfaj alakította, a rocktól az R’n’B-n keresztül a gospel és az európai klasszikus műfaj egyaránt. Dion minden idők legsikeresebb kanadai művésze, a második az Egyesült Államokban és az egyetlen olyan női előadó, akinek két olyan kislemeze is született, amelyek több mint egy millió példányban keltek el az Egyesült Királyságban. Az 1995-ös D’eux című albuma minden idők legnagyobb példányszámában elkelt francia nyelvű albuma. 2004-ben, miután a lemezeladások átlépték a 175 milliós határt, az énekesnő Chopard Diamond-díjat kapott a World Music Awards díjátadó rendezvényen, mint minden idők legsikeresebb művésznője. A Sony Music Entertainment szerint Céline Dion már több mint 200 millió albumot adott el világszerte.

 

Mai nap hírei

Hajnalban kezdte meg a napot Orbán Viktor

metropol.hu3 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu5 órája

Melania Trump ennél látványosabban nem hagyhatta volna maga mögött az elmúlt négy évet

444.hu12 órája

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu15 órája

Molnár Lamos Krisztina: Áthelyezve a COVID-intenzívre – A harmadik hullám a nővérpultból

wmn.hu15 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu16 órája

Sír és nevet a növényvédelem, februárra visszajön a tél

agraragazat.hu18 órája

Az erősen fertőző madárinfluenza-típus jelent meg Magyarországon

agroinform.hu19 órája