4800 forintért a tiéd lehet ez a 2,2 milliárdot érő brit kúria

A gyönyörű háznak történelmi értéke is van.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-31 15:19

Fotó: windancershillhouse.com

Melanie and Nigel Walsh idén tették ki az eladó táblát csodálatos birtokukra, mivel azonban a nagy értékű ingatlan után komoly összeget kéne adózni, egy trükkhöz folyamodott a házaspár. Úgy döntöttek, hogy egy nyereményjáték keretében válnak meg az 1500-as években épült kastélytól, amelyre mindösszesen 13,5 fontért (4800 forint) bárki benevezhet a windancershillhouse.com linken- írja a CNN.

A 12 százalékos adót így megússza a vevő, hiszen azt már a sorsjegyekkel befolyó összegbe belekalkulálták. A pár azért döntöttek az eladás mellett, mert kinőtték a hatalmas, 6 hálószobás és 6 fürdőszobás otthont, miután felnőtt gyermekeik elköltöztek otthonról.

A család egyébként 30 évvel ezelőtt vásárolta az ingatlant, amit aztán alaposan átépítettek, hiszen korábban elhagyottan állt, aminek következtében például olyan lyukas volt a tető, hogy egy esernyő alatt kellett alárírniuk az adásvételi szerződést.

A nyertesnek egy kérdésre is helyesen választ kell adnia

A játék június 16-án indult, és aki kifizeti a 4800 forintos összeget, egy olyan épület tulajdonosa lehet, ahol még I. Erzsébet is megszállt. Az kastélyt később teljesen átépítették, majd megkapta a Dancers Hill House nevet. Az ingatlan történelmi múltja miatt a pár úgy döntött, hogy még egy apró akadályt beépítenek a játékba: helyesen kell válaszolni arra a kérdésre, hogy ki volt az uralkodó karácsony napján, a Dancers Hill House építésének évében.

A tervek szerint decemberben sorolják ki a nyertest, ha addig sikerül összegyűjteni a sorsjegyekből a megcélzott összeget. A pár nem árulta el, hányan neveztek be eddig, de azt igen, hogy egy lelkes próbálkozó egyszerre 80 darab szelvényt vásárolt.

Mai nap hírei

Áttörést jelenthet a koronavírus kezelésében a szegedi kutatócsoport felfedezése

igenyesferfi.hu2 órája

4 csillagjegy, akik nagyon nehezen nyílnak meg az érzéseikkel kapcsolatban

joy.hu10 órája

Aktuális teendők a dióval, a szőlővel és a buxussal

agroinform.hu13 órája

„Nehogy elkezdjen bókolni! Azt ki nem állom!” – Emlékezés Ruttkai Évára

wmn.hu14 órája

Teljesíthetetlen kibocsátási célokat szab az EU az autógyártóknak

autopro.hu14 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu16 órája

Az öt leggonoszabb csillagjegy - őket utálják a legtöbben

femcafe.hu16 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu19 órája