4800 forintért a tiéd lehet ez a 2,2 milliárdot érő brit kúria

Startlap - Startlap
A gyönyörű háznak történelmi értéke is van.

Melanie and Nigel Walsh idén tették ki az eladó táblát csodálatos birtokukra, mivel azonban a nagy értékű ingatlan után komoly összeget kéne adózni, egy trükkhöz folyamodott a házaspár. Úgy döntöttek, hogy egy nyereményjáték keretében válnak meg az 1500-as években épült kastélytól, amelyre mindösszesen 13,5 fontért (4800 forint) bárki benevezhet a windancershillhouse.com linken- írja a CNN.

A 12 százalékos adót így megússza a vevő, hiszen azt már a sorsjegyekkel befolyó összegbe belekalkulálták. A pár azért döntöttek az eladás mellett, mert kinőtték a hatalmas, 6 hálószobás és 6 fürdőszobás otthont, miután felnőtt gyermekeik elköltöztek otthonról.

A család egyébként 30 évvel ezelőtt vásárolta az ingatlant, amit aztán alaposan átépítettek, hiszen korábban elhagyottan állt, aminek következtében például olyan lyukas volt a tető, hogy egy esernyő alatt kellett alárírniuk az adásvételi szerződést.

A nyertesnek egy kérdésre is helyesen választ kell adnia

A játék június 16-án indult, és aki kifizeti a 4800 forintos összeget, egy olyan épület tulajdonosa lehet, ahol még I. Erzsébet is megszállt. Az kastélyt később teljesen átépítették, majd megkapta a Dancers Hill House nevet. Az ingatlan történelmi múltja miatt a pár úgy döntött, hogy még egy apró akadályt beépítenek a játékba: helyesen kell válaszolni arra a kérdésre, hogy ki volt az uralkodó karácsony napján, a Dancers Hill House építésének évében.

A tervek szerint decemberben sorolják ki a nyertest, ha addig sikerül összegyűjteni a sorsjegyekből a megcélzott összeget. A pár nem árulta el, hányan neveztek be eddig, de azt igen, hogy egy lelkes próbálkozó egyszerre 80 darab szelvényt vásárolt.

Ez is érdekelhet

képcím

Herczeg Zoltán elhagyja a divatipart: "A tartalékaim tetemes...

képcím

38 ezerszeres volt a különbség a legolcsóbb és legdrágább...

képcím

Európa-bajnokság: kiderült melyik csoportba került a válogatott