48 órás másodfokú hőségriasztást adtak ki egész Magyarországra

Startlap - Startlap
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményben figyelmeztetnek a rendkívüli hőség veszélyeire. Esti hírösszefoglaló.

48 órás másodfokú hőségriasztást adtak ki egész Magyarországra

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményben figyelmeztetnek a rendkívüli hőség veszélyeire, egyúttal hasznos tanácsokkal látták el az állampolgárokat. Mikor kezdődik az újabb hőhullám, mit jelent pontosan a másodfokú hőségriasztás, és hogyan készülhetünk fel rá? Ebből a cikkből megtudhatod.

Berki Krisztián egy pocsolyára fogta a büntetőfékezést a bíróságon

Egy lakópark kapuját kereste, a buszsofőr dudálása miatt került “felfokozott érzelmi állapotba”, a buszt pedig nem látta közeledni. Berki Krisztián vallomásának ellentmond az igazságügyi műszaki szakértő álláspontja, ahogy a balesetről készült felvételek is. Íme a videók és egy alapos beszámoló a hétfői tárgyalásról.

Kiderült, hány új koronavírus-fertőzöttet köszönhetünk a foci-Eb-nek

Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) legfrissebb jelentésében nem egy bődületesen nagy számmal álltak elő, azonban az UEFA vezetője kiakadt, amiért “a futballt vádolják a koronavírus terjesztésével”. Részletek itt.

Orbán Viktorral volt tele a hétfői CNN-címlap

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

A Kínai Kommunista Párt Budapestre tervezett kampuszáról cikkeztek, és arról, vajon mi volt a Fidesz valódi szándéka a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvénnyel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Esélyük sem volt leadni az uniós pályázatot, mert 14 perc alatt túlterhelődött a rendszer és a keret is elfogyott

A mikro-, kis- és középvállalkozások részére szóló fejlesztési támogatás pályáztatását többször elhalasztották, majd váratlanul egy új szabályt emeltek be a felhívásba. A rendszer összeomlása csak bónusz volt a járvány miatt megszorult cégek számára. Mi történt? Innen kiderül.

“Egy kerékpárlopás miatt is komolyabb nyomozás folyik, mint egy gyermekbántalmazási ügyben” – azért nem talált bizonyítékot a rendőrség Kalocsán, mert nem is keresett

Molesztálási ügybe keveredett lelkigondozó pap, válogatott kegyetlenségre utaló módszerekkel történő bántalmazás, alázás – röviden és tömören így foglalhatók össze a kalocsai speciális gyermekotthon dolgozói és volt növendékei által adott egybecsengő, felkavaró beszámolók. Az igazgató lecsapja a telefont, a pap visszamondja az interjút, az EMMI példaértékűnek nevezi a munkát, a rendőrség pedig az ég világon semmit sem tudott felmutatni. Nehéz-Posony Kata büntetőügyvéd úgy véli, nem véletlenül. Bővebben.

A Fidesz szerint Gyurcsány megbízásából ragasztotta le a Momentum a nemzeti konzultációs plakátokat

A nemzeti vagyon alapítványokba szervezésére, az összeomló egészségügyre, a járvány irdatlan halálozási arányaira hívta fel a figyelmet a Momentum a hirdetőoszlopokon, amelyek eredetileg a kormány brüsszelezésének, migránsozásának és sorosozásának kívántak helyet adni. A Fidesznek szerencsére maradt egy nagyágyúja, amit a nemzeti konzultációkba még nem írtak bele, így gyorsan elővették magyarázatként. Bővebben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által gyanúsnak vélt főorvos nem kért a hálapénzből

A budapesti főorvoshoz kockázatelemzés alapján jutottak el. Az egészségügyben folyó megbízhatósági vizsgálatokról ebben a cikkben írnak.

Óriási kedvezményeket csíphetsz el ezekben a fürdőkben, ha csak délután érkezel

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Van olyan hely, ahol közel 80 százalékos árengedményt kínálnak a később betoppanó strandolóknak. További információkért katt ide.

Szerverhiba miatt lassult le a műszaki vizsgáztatás

A probléma hétfő délelőtt jelentkezett a Közúti Központi Információs Rendszerben. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...