444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott 3 milliós "névnapi ajándékot" Schadl Györgytől

Startlap - Startlap
A találkozót kamerák rögzíthették. Újabb részletek láttak napvilágot a lehallgatott beszélgetésekből, Varga Judit helyettese és a Végrehajtói Kar elnöke teljesen nyíltan egyeztetettek telefonon a kenőpénzekről. Délelőtti hírösszefoglaló.

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott 3 milliós “névnapi ajándékot” Schadl Györgytől

A fideszes államtikár meglepetése a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől egy papírzacskó volt 3 millió forint készpénzzel. A 444.hu újabb részleteket közölt a nyomozati iratokból, illetve a lehallgatott beszélgetésekből, Völner és Schadl nem féltek konkrét neveket mondani telefonon. Részletek.

Teljes körű választási megfigyelést kér Magyarországra 62 EP-képviselő

Szokatlan lépésről van szó – jegyezte meg a hírt közlő Politico. 19 ország képviselői az EP öt különböző frakciójából együtt aggódnak amiatt, hogy a magyar országgyűlési választás nem fog megfelelni a legmagasabb szintű demokratikus elvárásoknak. Bővebben.

Elsőként az Állami Számvevőszéknél fogják megelőzni Matolcsy György 5 milliós fizetését

Éppen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke javaslatára törölték el annak idején a 2 milliós fizetési plafont. A jegybankelnök havi ötmilliós illetménye sokáig kiemelkedőnek számított az állami vezetők mezőnyéből, de márciustól Domokos lesz a legjobban kereső állami tisztségviselő. Nem sokáig lesz magányos a csúcson, hamarosan többen követhetik  hasonló rekordfizetésekkel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Győrfi Pál megvédte a mentők vetkőzős videóját

MTI/Szigetváry Zsolt

Az új munkaruha bemutatására hivatott felvételt sokan felháborodással fogadták. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a videó elérte célját, és pozitívan hatott a mentősök megítélésére. Az ügyről és annak fejleményeiről itt írnak.

Koronavírus itthon: kilőtt az új fertőzöttek száma

Közel 15 ezer új megbetegedést regisztráltak. A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi adatokat erre a linkre kattintva találod.

A hivatalos adatokhoz képest majdnem dupla annyi ember vallja munkanélkülinek magát Magyarországon

Míg a KSH hivatalos statisztikájában kevesebb mint 180 ezer munkanélküli jelenik meg, az önbesorolásos adatsorban már több mint 300 ezer fő szerepel állástalanként. Mi okozza a különbséget az adatokban, mennyi munkanélküli van a valóságban? Milyen hatással volt a járvány a munkaerőpiacra, és milyen trendekkel és kilátásokkal számolhatunk? Erről szól ez a cikk.

Több nemzetközi légitársaság törölte az USA-ba tartó járatait az 5G miatt

Légitársaságok vezetői korábban levélben figyelmeztették a kormányzati illetékeseket arra, hogy a “C-Band” 5G frekvenciatartományban folytatott adatforgalmazás komoly zavarokat okozhat a polgári légiközlekedésben. További információkért katt ide.

Matolcsy Ádám barátja luxusbisztrót üzemeltethet a Várkertben

Pintér Mátéról két dolgot érdemes tudni: szoros viszonyt ápol a jegybankelnök fiával, és éppen a jegybanki alapítványok pénzéből vásárolták meg és újították fel másik vendéglátóhelyét. Részletek.

Hatalmas csalódás lett a nagy álomból: a férfi kéziválogatott számára története legrosszabb eredményével ért véget az Eb

MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott számára nemhogy az éremért való küzdelem nem jött össze, de a legjobb nyolc közé sem sikerült bejutniuk: a 15. helyen zárták az Európa-bajnokságot. Bővebben.

Csütörtökön érkezik az újabb hidegfront, havazás is lehet

A szerdai száraz, napfényes időjárás csak átmeneti lesz, csütörtöktől beborul az ég, több helyen viharossá fokozódik a szél és havas eső, vagy akár hó is eshet. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Turbulenciába került a Singapore Airlines gépe, egy ember meghalt

képcím

Magyar Péter pártját méri a legerősebb ellenzéknek a Medián,...

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt