43 évre ítélték Angliában a könyörtelen magyar rabszolgatartó családot

Startlap - Startlap
A prostitúcióra kényszerített áldozatokat - akik között akad néhány nagyon fiatal lány is - fogvatartóik lelkiismeretlenül kihasználták és betegen is dolgoztatták.

Összesen 43 év szabadságvesztésre ítélték azt a három férfit és három nőt, akik Angliában emberkereskedelemből, prostitúcióra kényszerítésből és rabszolgatartásból éltek fényűző életet, miközben áldozataikkal szemben a lelkiismeret legkisebb jelét sem mutatták – számolt be a 24.hu.

A vád szerint az egymással rokonságban álló gyanúsítottak 2012 decemberétől kezdve öt éven át csempésztek magyar nőket az Egyesült Királyságba azzal az ígérettel, hogy ott takarítómunkát szerveznek majd nekik. A mit sem sejtő lányok a Derbyshire és Nottinghamshire megyékben lévő több mint húsz bordélyházba kerültek, ahol postitúcióra kényszerítették őket, keresetüket elvették, és szolgáltatásaikat felnőttoldalakon hirdették.

A magyar rendőröket az egyik áldozat édesanyja riasztotta, akinek a lánya üzenetet küldött arról, hogy valójában mit csinálnak vele. A bejelentést követően a magyar hatóságok értesítették angol kollégáikat, akik felderítették a bűnbandát, de a feltételezések szerint még mindig több áldozat Angliában tartózkodik.  

Az ítéletet hétfőn hozta meg a nottinghami koronabíróság. Stuart Raffery bíró elmondta: a prostitúcióra kényszerített nők élete nyomorrá lett, miközben a gyanúsítottak lelkiismeret nélkül használták ki a szó modern értelmében tartott rabszolgáikat. A bíró azt is elmondta, hogy néhány lány nagyon, nagyon fiatal volt, és mindegyiküket könyörtelenül kihasználták, akkor is dolgoztatták őket, ha megsérültek, vagy betegek voltak. A hatóságok beszámolója szerint a szervezetet vezető 31 éves Cs. Csaba azzal viccelődött, hogy annyi pénze van, hogy a bársonyt is használhatna WC-papírnak, a nőkről pedig lovakként beszélt.

A hat elkövető összesen 43 év börtönbüntetést kapott: a szervezetet vezető Cs. Csabát 13 évre ítélték négy rendbeli emberrablás, prostitúcióra kényszerítés és rabszolgatartás miatt , a 29 éves Cs. Róbert 8 év börtönt kapott négy rendbeli emberrablás és prostitúcióra kényszerítés miatt, az 52 éves id. Cs. Csaba, a 42 éves R. Edit és a 33 éves R. Gabriella két rendbeli emberrablás, prostitúcióra kényszerítés miatt 8, illetve 6-6 év börtönt kaptak, és a 49 éves V. Julianna pedig egy rendbeli emberrablás miatt 2 évet fog ülni.

Ez is érdekelhet

képcím

Könyvfóliázás: megint pert nyert a Líra

képcím

Több mint 5 év letöltendőt kapott a váci ámokfutó

képcím

A bordélyházakat üzemeltető, volt riportert gázolták el az...