Kiemelt Hírek 2018. július 13.

38 százalékkal több családon belüli erőszak történik, amikor veszít az angol válogatott - ahogy most veszített

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 13.
Amikor Anglia veszít, jelentősen megemelkedik a családon belüli erőszak aránya az országban.

Még júniusban közölt képet Facebook-oldalán a National Centre for Domestic Violence, vagyis a családon belüli erőszakkal foglalkozó angol civil szervezet, amelyen egy nő vérrel borított szája látszik az angol zászlót szimbolizálva – írja az index.hu.

A hatásos képhez azt írták: „Ha Angliát megverik, őt is.”

Hogy nyomatékosítsák a probléma jelentőségét, hozzáfűzték, hogy amikor az angol válogatott pályára lép, 26 százalékkal emelkedik a családon belüli erőszak aránya, ha ráadásul még ki is kap a csapat, akkor 38 százalékkal.

If England get beaten, so will she.#DomesticViolence increases 26% when #England play. 38% if they lose.For help with a protective injunction text 'NCDV' to 60777 or call us on 0800 970 2070

Közzétette: National Centre for Domestic Violence – NCDV – 2018. június 28., csütörtök

Az oldalon több kép is megjelent a világbajnokság idején, méghozzá úgy, hogy a tornán szereplő országok zászlójának mintájára hasonlító sérüléseket mutattak be.

A legnagyobb figyelmet azonban kétségkívül a már említett angol zászlós kép kapta, főleg azok után, hogy Anglia szerdán hosszabbítás után 2–1-re kikapott Horvátországtól a vb elődöntőjében.

Keresés az oldalon