Kiemelt Hírek 2019. október 05.

300 postát zárhatnak be Magyarországon a választás után - kiderült miért

Startlap Kiemelt Hírek 2019. október 05.
Váratlanul jött a hír, hogy rengeteg hivatalt bezárhatnak. Esti hírösszefoglaló.

300 posta szűnhet meg a választás után

Az önkormányzati választások és a rezsiutalványok kézbesítése után, október 17-én mintegy 300 falusi kispostát zárhatnak be országszerte – adta hírül a Napi.hu cikke. A miértre a választ itt éred el.

Kétszer kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok novemberben

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kétféle címen kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok novemberben: az egyik a nyugdíjprémium, a másik pedig az emelési különbözet, vagy nyugdíj-kiegészítés. A tényleges számok és lehetőségeket ez az írás mutatja meg.

Öt hónapos kisfiút gázoltak halálra a járdán

Baktakéken történt a tragédia, a kisbabát édesapja tolta babakocsiban, amikor egy autó a járdára hajtott. Az elszomorító részletek a kattintás után.

Lázár dicsérte Botkát, Kubatov visszaszólt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A volt miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7-ben beszélt úgy Botka Lászlóról, ami kiverte a biztosítékot Kubatov Gábornál, a Fidesz pártigazgatójánál. Csípős riposztját errefelé olvashatod el.

Valahol már most több, mint 400 óra a túlmunka – országos sztrájk lehet

Munkamegtagadásra készül jövő csütörtökön több szakszervezet is, amennyiben kedden nem sikerül megállapodni a kormánnyal. Hogy miről, az ide kattintva kiderül.

Tíz halott egy romániai autóbalesetben

Az utóbbi időszak legsúlyosabb közlekedési balesetében egy kamion és egy kisbusz csattant egymásnak. A szomorú részletek innen érhetőek el.

Összejátszik a magyar és a brit kormány a Brexit érdekében?

Fotó: iStock

A brit sajtó több orgánuma is érdekes találgatásba kezdett, úgy vélik, hogy a magyar kormány együttműködhet Boris Johnsonnal a Brexit érdekében. A mikéntre a válasz itt található.

A holland államnak elege van abból, hogy a világban Hollandia néven illetik az országot – most előjöttek egy, a külföldieknek talán újnak tűnő névvel

A holland kormány intézkedések sorozatára készül, hogy a külvilág végre egyszer és mindenkorra elfelejtse a Hollandia szót. A végeredményt, vagyis az új nevet ez a cikk mutatja meg.

Keresés az oldalon