300 ezer maszkot adományozott Magyarország Észak-Macedóniának és Szerbiának

Startlap - Startlap
A szájmaszkokon kívül védőruházatot is adományoztunk. Esti hírösszefoglaló.

300 ezer maszkot adományozott Magyarország Észak-Macedóniának és Szerbiának

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban jelentette be, hogy egészségügyi védőfelszerelést adományozott hazánk Észak-Macedóniának. Mindeközben Szerbiában Jadranka Joksimovic európai integrációs miniszter jelezte, hogy ők is kaptak a magyaroktól védőfelszerelést. Részletek itt.

Orbán Viktor bejelentette a gazdaságvédelmi akcióterv második szakaszát

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délben a Facebookon közvetített beszédében bejelentett újabb öt programot, a kormány által megkezdett gazdaságvédelmi akcióterv második szakaszát. A három ütemben végrehajtott tervezet első szakaszán már túl vagyunk, ide többek között a járulékok csökkentése, a hitelmoratórium, valamint a katásoknak nyújtott segítség tartozott. A kormányfő öt pontja, beszédének további részletei, illetve a felvétel erre a linkre kattintva érhető el.

“Normálisak maguk?!” – Gulyás Gergely felszólalása után kiakadt az ellenzék

Az Országgyűlés munkája hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rövid napirend előtti felszólalásával indult. A beszédben sok újdonság nem volt, Gulyás a járványügyi alapról, szolidaritási adóról és a miniszterelnök gazdasági akciótervéről értekezett. Az ellenzéki reakciók több ponton támadták a minisztert: főként a kormányközeli oligarchák, a nyugdíjasok, az álláskeresési járulék és az önkormányzatok kapcsán. Részletek itt.

Botka László a gazdagokat is különadóval sújtaná

MTI Fotó: Mohai Balázs

A szegedi polgármester üdvözli a kormány részéről a multik és a bankok megadóztatását, de ezt nem tartja elégnek a járvány miatt kialakuló gazdasági válság enyhítésére. Botka László a leggazdagabb magyarokra és közbeszerzések során legnyereségesebb vállalatokra is plusz adót vetne ki, valamint alanyi jogon nyújtana támogatást minden magyar állampolgárnak. A településvezető minderről részletes programot írt, amelyet ide kattintva találsz.

Karantén alatt egy fővárosi idősotthon, 4 lakó koronavírusos

A koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba szállított 4 idős lakó közül egy már meg is halt. Részletek itt.

Karantén alá helyzetek egy lépcsőházat Baján

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya 15 lakásban rendelt el járványügyi megfigyelést. Arról, hogy mit jelent ez pontosan, és miért volt szükség az intézkedésre, itt írnak.

A dunakeszi termelői kispiacon olyan megoldást találtak ki a bevásárlásra, amit mindenhol követni kellene

Dunakeszin van egy kicsi termelői piac, ahol példamutatóan veszik a járvány által a vásárlókra és a kereskedőkre hárított akadályokat. Ez onnan derült ki, hogy a Tartsd otthon a nagyit Facebook-oldal vásárolt náluk, és elégedettségükben rögtön kiposztolták, hogyan működik a piac pandémiás verziója.

Kitaláltak valamit, ami egyrészt lenyűgöző megoldás, másrészt tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást

– vélekednek a közösségi oldalon. Hogyan alakították át a vásárlási rendet a dunakeszi piacon? Íme a teljes bejegyzés, amelyben ezt elmagyarázzák.

Ausztriában húsvét után megkezdik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldását

A hírt Sebastian Kurz kancellár jelentette be. Részletek itt.

Az ír miniszterelnök visszamegy orvosnak

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Leo Varadkar a járvány idejére visszatér az eredeti szakmájához, és hetente egyszer orvosként fog küzdeni a pandémia ellen. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

A csernobili tiltott övezetben már három napja lángokban áll egy erdős terület

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat jelentése szerint a lakatlan Volodimirivka település közelében szombaton ütött ki a tűz, eleinte még csak körülbelül húszhektárnyi terület volt érintett, azonban a lángok fokozatosan továbbterjedtek. Ha érdekel, mi okozhatta az erdőtűzet, és mi a helyzet jelenleg a területen, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben