Kiemelt Hírek 2018. július 12.

3 hónap alatt, 8 millió forintból épült fel ez a gyönyörű, környezetbarát házikó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 12.
Az épülethez tartozó nagy kert segíti a hulladékmentes életet.

Az ausztrál Mark és Joanna példája bizonyítja, hogy nem kell hatalmas ház és rengeteg pénz ahhoz, hogy egy kisbaba számára is megfelelő, szép új otthonban éljen egy család – írja a Treehugger.

Fotó: YouTube

A pár számára különösen fontos volt, hogy otthonuk környezetbarát legyen, ami a ház kis méretében is visszaköszön. Mark vegán séf, a család étrendje már két éve kizárólag növényi eredetű alapanyagokból áll, amihez hatalmas segítséget nyújt az épülethez tartozó méretes konyhakert, ahol mindent megtermelhetnek, amire szükségük van. A cél az, hogy egyszer teljesen hulladékmentes életet élhessenek.

Fotó: YouTube

A kertet főleg a férfi édesanyja gondozza, aki szenvedélyes kertész, ugyanis az épület az ő birtokukon van, Ausztrália déli részén, ahol a klíma is tökéletes a növénytermesztéshez, illetve a szabadtéri programokhoz. Egy újrahasznosított fából saját kezűleg épített terasz is tartozik a házhoz, ami növeli az épület hasznos területét.

A beltért meleg, minimalista esztétika jellemzi: fehérre mázolt falakk és a rengeteg fa dominál. A jobb helykihasználás érdekében a lépcsők alá építették a hűtőt és a mosogépet, az alsó két lépcsőfok pedig eltolható, és ülőkeként használható ha éppen vendégek jönnek.

Fotó: YouTube

Az egész ház mindösszesen 38 ezer ausztrál dollárba, vagyis kevesebb mint 8 millió forintba került, így elkezdhettek félretenni egy saját föld megvásárlására is. Az épületet három hónap alatt húzták fel, és sokat segített, hogy Mark apja is részt vett az építkezésen.

Fotó: YouTube

Keresés az oldalon