24 órán belül ketten is súlyosan megsérültek petárdázás miatt Győr-Moson-Sopron megyében

Startlap - Startlap
Egy 17 éves lány után most egy 46 éves férfit került kórházba pirotechnikai eszköz miatt.

December 29-én este hat előtt nem sokkal jelentették a rendőrségen, hogy Újrónafő Császárrét majorban megsérült egy 46 éves férfi, miközben megpróbált eldobni egy meggyújtott petárdát – írja a police.hu. Ez rövid időn belül a második hasonló eset: nem sokkal korábban a rendőrség arról számolt be, hogy egy 17 éves lány ujjait roncsolta össze egy petárda, ami felrobbant a kezében.

A 46 éves férfit ismerősei kórházba vitték, mivel a bal keze a pirotechnikai eszköz robbanásának következtében súlyosan megsérült. A járőrök gondoskodtak a helyszínen maradt petárdák biztonságos elszállításáról megsemmisítésük érdekében.

A további balesetek elkerülése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljanak! A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról.
  • Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a termékekről a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, ezért az elműködtetésük balesetet okozhat.
  • Magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket elzártan kell tartani, eredeti szerelési formáját megbontani, a terméket szétszerelni nem szabad. A pirotechnikai termékeket a használati útmutatónak megfelelően szabad felhasználni, csak zárt csomagolásban szállíthatók.

További tájékoztatás a legálisan megvásárolható pirotechnikai eszközök felhasználásának szabályairól a rendőrség honlapján érhető el

Ez is érdekelhet

képcím

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n,...

képcím

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez magyar? Ez gerinces?

képcím

Mentő vitte kórházba Vidnyánszkyt - szombaton szenvedett...