2045-ben már robotokkal is házasodhatunk a jóslat szerint

Néhány évtizede még utópiának számított egy olyan világ, melyben robotok veszik át az ember helyét. Ma pedig a friss előrejelzések szerint a robotok a közeljövőben olyan szerepeket is betölthetnek, melyeket eddig csak emberek voltak képesek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-17 10:00

A Hanson Robotics hongkongi székhelyű fejlesztő cég Sophia elnevezésû humanoid robotja beszél az ázsiai és a csendes-óceáni térséget érint fenntartható fejőõdés és innováció témájában rendezett ENSZ-konferencián a nepáli fővárosban, Katmanduban 2018. március 21-én. Az 2015 áprilisában elkészült, arckifejezések produkálására is képes robot nemrégiben állampolgárságot kapott Szaúd-Arábiában, és ezzel a világ első robotállampolgárává avanzsált. (MTI/EPA/Narendra Sresztha)

A LEADING nevű cég humanoid robotkísérletekbe kezdett: állításuk szerint néhány évtized választ el minket attól, hogy robotokkal akár házasságot is köthessünk.

Dr. David Hanson, a cég egyik kreatív agya osztotta meg ezen véleményét az újságírókkal. Az ő nevéhez fűződik az életszerű, Sophia nevű robot megalkotása.

Testi vágyak kielégítésére szolgáló robotok már léteznek.

A fejlesztő szerint azonban a jövő robotemberei érzelmi igényeinket is képesek lesznek lefedni. A robotika szakértője azt az álláspontot képviseli, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező robotok és az emberek közt ne húzzunk éles határvonalat. Szerinte a jövő kiberembereit 2045-re megilletik a személyiségi jogok is. Ami azt jelenti, hogy házasodhatnak és szavazati joggal is rendelkezhetnek.

Dr. Hanson a PlayStationnel közösen dolgozta ki Az élő mesterséges intelligencia rendszerek és az androidok társadalma című tanulmányát. Első hallásra meredeknek tűnik, de a szakértők szerint nem állunk messze ettől.

A szerző óva int attól, hogy a robotokat másodrangú szerkezeteknek tekintsük. Úgy véli, ez veszélyes lehet, mivel elérkezhet egy fordulópont, amikor a robotok önnön tudatukra ébredve fellázadnak másodlagos szerepük ellen. Dr. Hanson véleménye szerint ez 2038-ban már be fog következni.

 

 

Mai nap hírei

Történelmi siker: bejutott a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörébe

168ora.hu3 órája

7 ősszel is ültethetü zöldség a kiskertünkbe!

napmintnap.com11 órája

Soha ne öld meg a pókokat a lakásodban: azt is eláruljuk, miért!

joy.hu12 órája

Gulyás is beismerte, áldatlan állapotok között kezelik a halasi koronavírusos betegeket

kiskunsag.ezalenyeg.hu14 órája

Szeles, hűvös idő elszórtan nagyobb csapadékkal

agroinform.hu15 órája

Hackertámadás érte Magyarországot

gsmring.hu17 órája

Olasz államtitkár: az EU zsákutcába kerülhet a V4-ek miatt

demokrata.hu18 órája

A lábai előtt hevertek a férfiak, mégsem született gyermeke a világ legszebb nőjének

femcafe.hu18 órája