18 ember sérült meg az M7-esen: helyszíni videó a mentésről

Startlap - Startlap
Tizenöt autó ment egymásnak a sztrádán vasárnap több helyszínen, a mentéshez darura is szükség volt. Egy férfi életét vesztette a balesetben.

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Velencénél, ahol korábban több baleset is történt, amelyek egy ember halálához és 18 személy sérüléséhez vezettek.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délben közölte a police.hu-n, hogy a rendőrök befejezték a helyszínelést a Balaton felé vezető oldalon és feloldották a forgalomkorlátozást. A balesetekben 15 jármű volt érintett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére tudatta, hogy

a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett. Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították.

A rendőrök korábban teljes pályás útlezárás mellett végezték a helyszínelést, a tűzoltók a műszaki mentést.

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – tudatta a katasztrófavédelem.
A műszaki mentéshez egy darut is használniuk kellett a tűzoltóknak, hogy egy kamion alá szorult személyautót kiszabadítsanak – közölték.

Az Útinform már reggel jelezte, hogy az M7-es autópályán, a Velencei tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok. A belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkent, a rendőrség ezt emelte ki a baleseteket előidéző körülmények közül.

Ez is érdekelhet

képcím

Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter...

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Járdára hajtott két autó Debrecenben, egy gyalogos meghalt