14 napig vizsgálta a kormányhivatal, hogy az Oroszlánkirály megkérdőjelezi-e a hagyományos nemi szerepeket

Startlap - Startlap
Beindultak a feljelentések a gyermekvédelmi törvény nyomán, a Csipkerózsika, a Mulan és a Pumukli ügyét is megfontolta a magyar állam. Délelőtti hírösszefoglaló.

14 napig vizsgálta a kormányhivatal, hogy az Oroszlánkirály megkérdőjelezi-e a hagyományos nemi szerepeket

Megélénkült a feljelentési kedv a gyermekvédelminek titulált törvénymódosítás nyomán, amelynek értelmében különféle médiatartalmakat lehet kifogásolni. A kormányhivatalokhoz csak hat, a médiahatósághoz viszont 130 panasz érkezett. Részletek.

Új oltási ajánlás: a negyedik oltás nem indokolt, a fertőzés nem felel meg immunizációnak

A koronavírus elleni védőoltásokról szóló új szakmai ajánlást karácsonykor közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A szöveg legfontosabb megállapításait ebben a cikkben sorolják fel.

Gattyán György átláthatatlan milliárdos birodalmában tényleg csak a pornóban van pénz

MTI/Koszticsák Szilárd

A politikai ambíciókkal kacérkodó egyik leggazdagabb magyar vagyonáról nem igazán tudni, mennyit ér igazából. Publikus üzleti adatok alapján számba vették Gattyán György vagyonelemeit, amelyből három dolog derül ki: Gattyán rejtőzködik, a gazdagok között “lecsúszóban” van, és birodalma csúcsán a Live Jasmine áll mindenek felett. Bővebben.

Koronavírus itthon: 83 beteg halt meg

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Botrány van Szerbiában a srebrenicai népirtást dicsőítő rendőrök miatt

A délnyugat-szerbiai Pribojban fasiszta dalt énekeltek rendőrök egy ünnepségen, és erről felvétel készült. Aleksandar Vucic is elítélte a történteket, de kritizálói szerint az elnök a legrosszabb nacionalista retorikát folytatja valójában. Videó és további részletek itt.

Elképesztő fotó: a Balatonról fényképezték az Alpokat

A kedvező időjárási viszonyoknak köszönhetően a Csobáncról készített felvételen Sümeg vára, a mintegy 200 kilométerre fekvő Alpok, valamint a 163 kilométerre lévő Schneeberg csúcsa egyszerre látható. Íme a kép.

Tízmilliárdokat veszíthetnek a megyei jogú városok

A megszorítások mellett nőnek a kiadások – például a bér- és járulékterhek és az energiaárak – így a 2022-es évre a 23 érintett település rendkívüli költségvetési hiánnyal számolhat. Kaposvár fideszes polgármestere szerint a megszorításoknak vannak előnyei, de súlyos bevételkiesést okoznak az önkormányzatoknál. Bővebben.

“Joe Biden egy unalmas elnök, de ez nem baj, mert legalább kompetens” – jobban is sikerülhetett volna a Biden-kormányzás első éve

Chip Somodevilla/Getty Images

Míg Donald Trump elnöksége alatt szinte minden napra jutott valami komikus vagy sokkoló hír, Joe Biden első éve eseménytelennek nem, de egyhangúnak mondható. A járvány, az infláció és a külpolitikai feszültségek – Oroszország és az afgán háború – nem tették könnyebbé az USA 46. elnökének dolgát, és akadnak, akik kompetenciáját is megkérdőjelezik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hétvégén már havazhat is

Több hullámban érkezik a hideg levegő, szombaton az ország nagy részén számíthatunk havazásra, havas esőre. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: Disney Junior via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

"Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból" - így...

képcím

Mutatjuk, hogy kell kiszámolni a júliusi nyugdíjemelést

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...