14 kiló heroinra csapott le Ferihegyen a NAV - videó

A feketepiacon 211 millió forintért tudták volna eladni a fehér port.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-23 11:37

Fotó: Thinkstock

A pénzügyőrök több mint 14 kilogramm heroint találtak két utas trükkös bőröndjeinek rejtekében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – számolt be a Facebook-oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A portugál utasok Zürichen keresztül érkeztek Kenyából Ferihegyre, és a 2/A terminál zöldfolyosóján léptek be, vagyis úgy tettek, mintha semmilyen bejelentenivalójuk nem lenne. A pénzügyőrök azonban tételes vámvizsgálatot tartottak.

Az utasok kézipoggyászaival nem volt gond, de a három feladott bőröndjük átvilágításakor gyanús jeleket észleltek. A poggyászok felnyitásakor talált ragasztónyomok elárulták, hogy a táskákat duplafalúra alakították.

14 kiló heroin landolt a repülőtéren

14 kiló heroin landolt a repülőtérenA pénzügyőrök több mint 14 kilogramm heroint találtak két utas bőröndjeinek dupla falába rejtve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.A portugál utasok Zürichen keresztül Kenyából érkeztek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A 2/A terminál zöldfolyosóján léptek be, tehát úgy tettek, mintha semmilyen bejelentenivalójuk nem lenne. Munkatársaink azonban tételes vámvizsgálatot tartottak. Az utasok kézipoggyászai rendben voltak, azonban három feladott bőröndjük is volt, ezeket a pénzügyőrök megvizsgálták. A csomagokat röntgenberendezéssel átvilágították és mivel gyanús jeleket észleltek, mindet felnyitották. A ragasztónyomok elárulták, hogy a bőröndöket duplafalúra alakították. A három poggyász átalakított fala több mint 14 kilogramm fehér port rejtett, amiről a helyszíni kábítószerteszt kimutatta, hogy heroint tartalmaz. A Magyarországra csempészett kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 211 millió forintot.A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2018. július 22., vasárnap

A bőröndök falában mintegy 14 kilogramm fehér port dugtak el, amiről a helyszíni kábítószerteszt kimutatta, hogy heroint tartalmaz. A csempészett kábítószer feketepiaci értéke több mint 211 millió forint.

A NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta a port, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Mai nap hírei

Soha ne öld meg a pókokat a lakásodban: azt is eláruljuk, miért!

joy.hu8 órája

Az autóbérlést forradalmasító szolgáltatást indít a Kia

autopro.hu12 órája

Hackertámadás érte Magyarországot

gsmring.hu13 órája

Olasz államtitkár: az EU zsákutcába kerülhet a V4-ek miatt

demokrata.hu14 órája

Csaknem 20 kilótól szabadult meg Varga Feri

napidoktor.hu16 órája

Négy év, négyszáz millió, négy bukott igazolás - Guardiola és a City védők hányattatott története

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

A 102 éves Juliska néni hosszú életének titka

agroinform.hu17 órája

Szabó Ádámot sokkolta Köllő Babett megjegyzése: „Egyáltalán nem tudtam rajta nevetni”

femcafe.hu17 órája