1,33 millióba került minden egyes szék a felújított Operaházban

Startlap - Startlap
Táblán hirdetik, hogy a felújítás elkészült, a munkások szerint viszont még "baromi sok meló van". Ókovács Szilveszter főigazgató szerint "egy otthoni teraszt sem lehet megépíteni annyiból, mint amennyivel előre számol az ember". Esti hírösszefoglaló.

1,33 millióba került minden egyes szék a felújított Operaházban

A főváros ikonikus épülete előtt tábla hirdeti, hogy 2021 utolsó napján befejeződött a négy évvel ezelőtt indult felújítás, de a néhol még magasodó állványzatok, építőanyagok, konténerek is mutatják, hogy nem egészen így van. Ezt a munkások is megerősítik, akik azt mondják, “baromi sok meló van” még, a megújult Opera megnyitójára viszont már elfogytak a jegyek. A beruházás ára néhány év alatt a hatszorosára nőtt, de hát Ókovács Szilveszter főigazgató szerint “egy otthoni teraszt sem lehet megépíteni annyiból, mint amennyivel előre számol az ember”. Bővebben.

Schadl György diplomata-útlevelét Völner Pál kérte, felmentették az egyik letartóztatott végrehajtót egy pótmagánvádas eljárásban

A Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval gyanúsított elnöke Szijjártó Pétertől kapta útlevelét, mert a miniszterhelyettesek ilyen kéréseinek “eleget szokott tenni”. Részletek.

Nem ez az egyetlen fontos hír a mai estére a Schadl-Völner botrány kapcsán: felmentették M. Eszter önálló végrehajtót a hivatali vesztegetés vádja alól, miután egy adós feljelentette svábhegyi villája elárverezése miatt. M. Eszter, aki több társával együtt november óta letartóztatásban van, ezzel nem szabadul, ugyanis az ügyészség szerint ő volt az, aki a legtöbb pénzt fizette Schadl György számára pozíciójáért cserébe. Az esetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

A 2004-es népszavazás és Gyurcsány miatt nem fogadják Márki-Zayt Erdélyben: “December 5-e bűne nem évült el”

Örülnek, hogy az ellenzék nyit a határon túli magyarok felé, ugyanakkor a választásokig nem kívánnak találkozni Márki-Zay Péterrel. Nyolc erdélyi önkormányzati vezető közös levelet írt. Íme.

Plakátkampánnyal válaszoltak Márki-Zayék Orbánnak, aki “fél vitázni”

Minden magára valamit is adó demokráciában fontos, hogy a jelöltek ütköztessék a véleményüket.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom országszerte 1300 óriásplakátot helyez el, valamint elindítják plakátautóikat. Bana Tibor független országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor azért nem hajlandó kiállni a vitára, mert csak hazudni tudna. Fotó és további részletek itt.

Figyelmeztet az OTP: új típusú SMS-sel támadnak bűnözők

MTVABizományosi Róka László

Arra kérik az ügyfeleket, azonnal töröljék az üzenetet, amelyről egy képernyőfotót is megosztottak a könnyebb azonosítás érdekében. Alig néhány hét telt el azóta, hogy a pénzintézet jelezte, veszélyes levelet terjesztenek a nevükben, a mostanihoz rendkívül hasonló szöveggel. További információkért katt ide.

Kincs Percek: videósorozatban dicsérik az Orbán-kormány népességpolitikáját

A kisfilmekben a magyar családpolitika sikereit kívánják bemutatni, és “pontos adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét”. Az első epizód már meg is érkezett.

A Médiatanács jogsértőnek találja, hogy az RTL este 9 előtt adott le egy szivárványcsaládokról szóló kisfilmet

A Fidesz által megszavazott tagokkal működő testület szerint “a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése”, abban ugyanakkor nem találtak semmiféle kivetnivalót, amikor  Osztie Zoltán katolikus pap terroristának nevezte az “LMBTQ-lobbi embereit”. Videó és további részletek itt.

Eltűnik egy termékcsoport a Tesco polcairól

A brit Tesco jelezte, hogy megkezdik a CD-k és a DVD-k kivonását a forgalomból, a helyüket “egyéb szórakoztatóipari termékek” veszik át, és több más változást is eszközölnek. Mindeközben az áruházlánc hazai szekciójának is akadt bejelentenivalója, nekik a bérfejlesztésekről. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Pekingi olimpia: így vonult be a magyar csapat

Lintao ZhangGetty Images

A nemzeti lobogót Kékesi Márton és Tóth Zita alpesi sízők vitték, a háttérben a Magyar táncok dallama csendült fel. Videó.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Kiengedték Schadl Györgyöt

képcím

Angelina Jolie Budapesten - kiderült hol és mennyiért lakik a...

képcím

Több mint 5,5 millió forintot sikkasztott a Tescóból egy...