100 éves Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka

Startlap - Startlap
Túlélte a holokausztot, és akkor nyert olimpiát, amikor más már rég feladta volna. Heti hírösszefoglaló.

100 éves Keleti Ágnes, a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező magyar sportoló

Szombaton ünnepli századik születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a Nemzet Sportolója, akinek nemcsak sportpályafutása páratlan, de életútja is elképesztő. Évszázadnyi életéről itt tudhatsz meg mindent

A több mint tíz éve irreálisan alacsonyra fagyasztott nyugdíjminimum miatt nem nyugdíjasok százezrei veszítenek pénzt

28500 forint: az évente érkező rendeleteknek köszönhetően 2008 január elseje óta ennyi az öregségi nyugdíj legkisebb összege. A legújabb szabály értelmében ezentúl már nem is számít a dátum, egyszerűen örökre bebetonozták ezt a bámulatosan alacsony juttatást. Mi a szerepe a nyugdíjmimumnak, miért nem emelik, és hogyan lehetséges, hogy nem csupán a nyugdíjasok zsebe bánja mindezt? Erről szól ez a cikk.

Meglepő hír érkezett a lesajnált orosz vakcináról

Angela Merkel kommunikációs csapata olyan bejelentést tett, amely nem várt fordulatot vetít előre a Szputnyik V névre hallgató, orosz fejlesztésű oltóanyag alkalmazásáról. Mi történt, és hogyan érintheti mindez a magyar oltóprogramot? Innen kiderül.

Telex: már nem dolgoznak a Magyarságkutatóban, akik kritizálták a pozsonyi csatáról szóló animációs filmet

Már nem dolgozik a Magyarságkutató Intézetben az a két régész, akik ha visszafogottan is, de nyilvánosan kritizálták az intézet pozsonyi csatáról szóló animációs filmjét. Ha érdekel, milyen mondatok vezethetnek ma kirúgáshoz Magyarországon, kattints erre a linkre.

Megvan ki lesz Szájer utódja az Európai Parlamentben

Az utód személye korábban azért került a figyelem középpontjába, mert a nyáron olyan partit tartott a kúriáján, amely után kormánytagok kerültek karanténbaHa ide kattintasz, akkor te is azonnal megtudhatod ki is ő.

A KSH szerint kis híján bruttó 400 ezer forint volt az átlagkereset 2020 őszén

Sokak számára minden bizonnyal meglepő összeggel állt elő a hivatalos magyar statisztikákat közzétevő intézmény, már ami a magyar átlagkeresetet illeti. Részletek

A kormány úgy jelölte ki a rendelőket oltópontnak, hogy csak utólag kérdezte meg a háziorvosokat

A Háziorvosok Online Szervezete szerint nincs igaza Müller Cecíliának, a rendelőik többsége nem megfelelő a vakcinák beadására. Ezt azonban nem lesz egyszerű közölniük a kormánnyal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Többen meghaltak – Trumpot leváltanák pártársai

Példátlan esemény Washingtonban, tüntetők hatoltak be, és órákon át káoszt okoztak a Capitolium épületében. Áldozatok is vannak. A rendfenntartók csak órákkal később tudtak rendet teremteni. Részletek.

Saul LOEB AFP

Eközben kiderült, hogy történelmi jelentőségű győzelmet arattak a demokraták Georgia államban, ahol mindkét szenátori széket sikerült megszerezniük a republikánusoktól. És ebben nem kis szerepe volt Donald Trumpnak. A témáról bővebben itt olvashatsz. Időközben lemondott Trump oktatási minisztere, több nemzebiztonsági tanácsadó, és a Capitoliumi rendőrfőnöke is. 

Magyarország is szóba került a Capitolium ostroma utáni szenátusi ülésen

A demokrácia sebezhetőségére hívta fel politikustársai figyelmét Angus King az amerikai szenátus ülésén, magyar idő szerint csütörtök hajnalban, órákkal azután, hogy Trump-párti tüntetők törtek be a Capitolium épületében. Beszédében Magyarországot is megemlítette, sajnos mint negatív példát. Mondanivalójának lényegi részei ebből a cikkből érhetőek el. 

Tényleg vezet az ellenzék a közvélemény-kutatásokban?

A karácsony előtti hetek politikai szenzációja volt, hogy a friss választási közvélemény-kutatásokban a Fideszt megelőzte az ellenzék. Bár a kormányközeli média a hírt elhallgatta, az így is elérhette a kormánypárti olvasókat, miután Novák Katalin, és az adatokat fél, illetve másfél éve nem publikáló Nézőpont Intézet és a Századvég is igyekezett megnyugtatni őket. Hogy kiderüljön az igazság, a 444.hu a mostani adatokat a 2018 óta megjelentekkel együtt értelmezte. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Uniós pénzeket utal Brüsszel Magyarországnak

képcím

Szoboszlai: A nyolcas srác cukkolt, gondoltam, megmutatom neki, hova...

képcím

Magyarország-Montenegró: újabb győzelem, veretlenül csoportelső...