Kiemelt Hírek 2020. szeptember 07.

100-ból legalább 1 ember koronavírusos lehet Budapesten

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 07.
Szlávik János, Merkely Béla és Röst Gergely nagy egyetértésben állítja, hogy a kiugróan sok új koronavírussal fertőzött beteg csak a töredéke lehet a vírushordozók igazi számának. Mutatjuk, hol mekkora lehet a fertőzöttek valódi aránya. Reggeli hírösszefoglaló.

100-ból legalább 1 ember koronavírusos lehet Budapesten

Az elmúlt hetekben Magyarországon diagnosztizált kiugróan sok új koronavírussal fertőzött beteg csak a töredéke lehet a vírushordozók igazi számának. Ebben a cikkben  Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, Röst Gergely, a kormány járványügyi matematikusa, valamint Merkelely Béla, a SOTE rektora véleménye alapján kiszámolták, milyen arányban lehet fertőzött az egyes megyék lakossága.

SZFE: nézd meg gyorsított videón a hétvégi élőláncot

Eredetileg ötezer emberre lett volna szükség, de sokan végül alig találtak maguknak helyett a vasárnapi tüntetésen, volt, ahol dupla sorban álltak az emberek a Színház és Filmművészeti Egyetemből a Parlamentig kígyózó láncban. A tiltakozók stafétaként adták egymásnak az egyetemi lét alapelveiről szóló chartát az Országház épülete felé. Erre a linkre kattintva látványos, felgyorsított videófelvételen követheted végig a tömeget a sor elejétől a végéig.

Két évet vesz el az életünkből a járvány

A pandémia miatt több mint 10 éve nem látott mélyponton zárta a 2020-as év második negyedévét a magyar gazdaság, de a szakértők szerint a munkanélküliség még mindig nem érte el a csúcspontját, az eddig szárnyaló béremeléseknek viszont vége. Mindeközben az új fertőzöttek száma rekordokat dönt, de vajon mit jelezhet ez a közeljövőről gazdasági szempontból? Erről szól ez a cikk.

Közzétették a térfigyelő kamera felvételét a birminghami késelőről

Fotó: Jacob King/PA Images via Getty Images

A szombatról vasárnapra virradóra történt támadásban egy fiatal férfi elhunyt, heten pedig megsérültek. A helyi sajtóban vasárnap este jelent meg egy felvétel a gyanúsítottról. Videó és további részletek itt.

Egy kínai oltóanyaggyártó beoltatta dolgozóit a tesztelés alatt álló koronavírus-vakcinájával

A Sinovac Biotech közel összes munkatársa beadatta magának és családtagjainak a CoronaVac nevű, a klinikai tesztek harmadik fázisában lévő oltóanyagot. Pekingben eddig már tízezreket kezeltek a szerrel. Minderről bővebben itt írnak.

Mészáros Lőrinc folytathatja 18 milliárdért a Testnevelési Egyetem felújítását

A 12. kerületi campus nettó 18 milliárd forint értékű felújításának második üteméről szóló pályázaton a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyert. Mészáros Lőrinc érdekeltsége a nettó 11,8 milliárdos első ütemet is vitte. A beruházásról és Mészáros vállalatáról ide kattintva olvashatsz.

Így lett Barna Zsolt az OTP csúcsvezetőjéből Mészáros Lőrincék gigabankjának első embere

Tavaly májusban Csányi Sándor azt mondta, amennyiben ő éppen nincs jelen, operatív ügyekben Barna Zsolt a helyettese. Egy év sem kellett ahhoz, hogy ebből a kivételes bizalmi pozícióból Barna egy olyan pénzintézetnél legyen kulcsfigura, amely pont az OTP legnagyobb kihívójává szeretne válni. Ez különösen érdekes annak fényében, hogy a korábbi pletykák még arról szóltak, az OTP vezérigazgatói székében Barna kerülhet Csányi helyére. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nem álltak le a fehérorosz tüntetők: százezren vonultak Lukasenka ellen

Immár a negyedik hétvégén zajlottak hatalmas tüntetések Fehéroroszországban: Minszkben százezren követelték a csalással újraválasztott Aljakszandr Lukasenka elnök távozását, de vidéken is számos megmozdulás volt. Fényképes beszámolóért kattints ide.

Elhunyt Jiří Menzel

Fotó: Rodrigo Vaz/FilmMagic

Az Oscar-díjas cseh rendező 82 éves volt. Munkásságáról és halálának körülményeiről itt írnak.

Még marad a nyári idő

A hét elején egy gyenge hidegfront határozza meg hazánk időjárását, majd országszerte visszatérnek a meleg, nyári napok. A következő hét részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon