10 ezer aktivista jelentkezett Márki-Zayékhoz, hogy leváltsák a kormányt

Startlap - Startlap
Az is kiderült, az elmúlt napokban kik és mennyi pénzzel támogatták a kampányát. Esti hírösszefoglaló.

10 ezer aktivista jelentkezett Márki-Zayékhoz, hogy leváltsák a kormányt

10 nap alatt összesen 92 millió támogatás érkezett, amelyről az ellenzék miniszterelnöke azt ígérte, minden forintot “jól” fognak felhasználni, többek között például arra, hogy “megszabadítsák az országot a fideszes kiváltságosoktól”. Azt is elárulta, kik a támogatók. Bővebben.

A Híradó szerint Gyurcsány Ferenc nem tudja saját jelöltje nevét, csakhogy helyszíni tudósítás helyett a szakadozó Facebook-adást nézték

A kiegyensúlyozott tájékoztatásról híres közszolgálati média lelkesen tudósított róla, hogy a DK elnöke képtelen volt megnevezni a mellette álló Oláh Lajost, akinek a neve hatalmas betűkkel kiírva, molinón is feszített a szombat délelőtti kampányeseményen. Gyurcsány Ferenc azonban pontosan tudja Oláh Lajos teljes nevét, az M1 stábja hibázott, ami nem csoda, hiszen a rossz minőségű internetes közvetítés alapján készítették el anyagukat. Bővebben.

Liu Shaoang: Úgy ébredtem, hogy olimpiai bajnok leszek

Liu Shaoang az első magyar sportoló, aki egyéni számban nyert aranyérmet a téli olimpián. Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában elért első helyezésével a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte meg. A 23 éves gyorskorcsolyázó a döntő után nyilatkozott. Videó és további részletek itt.

“Ismerjük az anyaország reakcióit, félelmünk egyre nő” – levélben kérik az itt élő kínaiak, hogy gondolják át az utcanevek megváltoztatását

MTI/Balogh Zoltán

Tizenhat kereskedelmi kamara és egyesület vezetője a Magyarországon élő negyvenezer főt számláló kínai közösség nevében írtak Baranyi Krisztinának annak érdekében, hogy “az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait” mérlegelve amennyiben lehetséges, módosítsák a “Kínát sértő változtatásokat”. A ferencvárosi polgármester nem tett eleget a kérésnek, s ennek okát egy hosszú levélben magyarázta. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Az ukrajnai utazások elhalasztását kéri a konzuli szolgálat

Amennyiben bárki úgy dönt, hogy a konzuli szolgálat felhívása ellenére az országba utazik, vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a konzuli szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást

– közölte a konzulátus. Részletek.

Itt a kormányrendelet a 3 hónappal meghosszabbított benzinárstopról

Az Orbán Viktor által a szombati évértékelőn bejelentett intézkedésnek máris megjelentek a részletes szabályai a Magyar Közlönyben. Nemcsak az árstop, hanem az olyan kiegészítő szabályok is hosszabbítást kapnak, mint az érintett üzemanyagok kötelező árusítása, valamint a lehetőség, hogy az üzemeltetők helyére ideiglenesen másik szolgáltatót jelöljenek ki. Íme.

Nem kapott gyógyszert, vitamint a pekingi olimpián karanténba zárt magyar főbíró

Paár Beátát, akinek otthon minden tesztje negatív volt, megérkezése napján, egy pozitív PCR-teszt után helyezték karanténhotelbe. Paárt csak szerdán engedték vissza a rendes szállodába, szigorú feltételek mellett. A bíró két hét alatt 5 kilót fogyott, fájdalmaktól szenvedett, ugyanakkor a helyzet főként mentálisan viselte meg. Azt reméli, vasárnap már bíróként jelenhet meg a rövidpályás női gyorskorcsolyázók mellett. Bővebben.

Kisorsolták a hatos lottó nyerőszámait

A hatodik játékhét számhúzásának eredményei és a nyeremények összege itt olvasható.

Ezrek vonultak a Hősök terére, hogy az oltás és a rendszer ellen tiltakozzanak

A felvonulók változatos okokból kifolyólag demonstráltak, a fő érvet az 1989-es Alkotmány szolgáltatja, amely alapján úgy gondolják, az Alaptörvény érvénytelen. Nem támogatják ezenkívül az oltást, továbbá elegük van “az ország kiárusításából és az önkényuralomból”. A szervezők vasárnapra 100 ezer fővel számoltak, ezt az összegyűltek száma meg sem közelítette. Az eseményről erre a linkre kattintva olvashatsz és találsz fényképeket.

Szűz Mária közbenjárását kérte az ukrán válság miatt Ferenc pápa

Franco Origlia/Getty Images

A katolikus egyházfő a Szent Péter téren tartott vasárnap déli Úrangyala-imádság után beszélt az orosz-ukrán konfliktusról. Szűz Mária oltalmát kérte, a politikai felelősök lelkiismeretét emlegette, majd a megjelenteket közös imára szólította. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Belázasodott Ferenc pápa, lemondták a pénteki audiencia

képcím

Vágó István búcsúztatása: az ATV élőben közvetíti

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...