Budapesti utca is szerepel a világ legdrágábbjai között

Startlap - Startlap

Különösen megnő a forgalom a legnépszerűbb bevásárló utcákban karácsony környékén, nem csoda tehát, hogy az üzletek ebben az időszakban tesznek szert bevételeik jelentősebb részére. Természetes következmény, hogy ezeken a helyeken a legmagasabb az üzletek bérleti díja. Főleg igaz ez azokra az utcákra, amelyekben akár évtizedek óta luxusboltok is működnek.

A Cushman & Wakefield 68 országot vizsgált meg és összegyűjtötte, mennyiért lehetne üzlethelyiséget bérelni a leghíresebb utcákban. Az elemzésbe azok az utcák kerültek be, amelyekben a legmagasabbak az üzlethelyiségek bérleti díjai. A listán a budapesti Váci utca is szerepel.

Kép forrása: MTI

Az élen a New York-i 5th Avenue végzett, ahol a 49. és a 60. utca között – vagyis a Central Parkig tartó szakaszon – átlagosan 28 ezer euró, azaz mintegy 8,72 millió forint egy négyzetméter éves bérleti díja. New York után Hongkong, London, Milánó, Párizs, Tokió és Sydney következik a sorban.

Bécs csak a 10. helyre került, míg Moszkva a 15., Prága pedig a 22. helyet szerezte meg. A kelet-európai régióból utánuk következik Budapest a 32. helyen, ahol a Váci utca lett a legdrágább, átlagosan négyzetméterenként 1440 eurós éves bérleti díjjal. Varsó és Belgrád holtversenyben a 38. helyen végzett, majd utánuk jön Zágráb a 41. és Ljubljana a 44. helyen.

Forrás: Portfolio.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Erre nem sokan gondolnak, pedig könnyen megszabadulhatunk a kertünk...

képcím

„Nem horror áron kézműves dolgokat szeretnék” – Gondolatok...

képcím

NB I: Dárdaiék folytatnák hazai jó sorozatukat