Őket ellenőrzi kiemelten a NAV - íme, az idei terv

Külső forrás -
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is meghatározta azokat a kiemelt vizsgálati célokat és főbb ellenőrizendő tevékenységi köröket, amelyekre fokozott figyelmet fordít idén.

Az adóhivatal minden év elején közzéteszi az adott évre meghatározott ellenőrzési irányait, szempontjait tartalmazó tájékoztatóját. Az idén február 17-én kiadott 2016-os ellenőrzési irányelveket különösen a szigorúan ellenőrzött iparágakban, nagy kockázatú területeken tevékenykedő vállalkozásoknak érdemes áttekinteni – írja a Mazars legfrissebb jelentésében.

A cég összefoglalója szerint 2016-ban a NAV kiemelt célja a gazdaság fehérítése, a csalárd szándékkal létrehozott értékesítési láncok felderítése, a közúti áruforgalom ellenőrzése, valamint a költségvetési bevételek versenysemleges biztosítása. A korábbi évekhez képest jelentős újdonságot hoznak az adózói minősítések mentén elváló vizsgálatok. A megbízható adózóknál megelőző jellegű ellenőrzések várhatók, amelyek tájékoztatással ösztönözik a szabályok betartását, a kockázatos adózóknál azonban visszatartó és kényszerítő jellegű ellenőrzéseket, a nagy adózóknál pedig folyamatos, magas szintű kontrollt ígér az adóhatóság.

 

A témáról bővebben itt olvashat.

Ez is érdekelhet

képcím

Hogyan kapcsolódott Puskás, Kocsis és Czibor a Manchester United...

képcím

Ételek a terhességi rosszullét ellen

képcím

A Belügyminisztérium szerint méltatlan támadás az orvosok...