Durva áresés jöhet a magyar boltokban: mire várnak még Orbánék?

Külső forrás -
Azt számoltuk ki, hogy a tojás és a tej árának változása mit is jelentene a magyar családoknak.

Gyakorlatilag nincs olyan élelmiszeripari ágazat ma Magyarországon, amely nem az azonnali áfacsökkentést szorgalmazza. Nemrég írtunk például a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács álláspontjáról, de a baromfiszektor mellett a tej, illetve tojástermelők is a sertés tőkehús áránál alkalmazott korrekciót sürgetik.

A végső megoldást áfaügyben az jelentené, hogyha mint alapélelmiszer, ennek a terméknek is az áfája 27-ről 5 százalékra csökkenne. Nyilván ez költségvetési kérdés, a kompetens személyeknek kell ebben dönteni, de hogy a magyarországi tojástermelők életbe tudjanak maradni, erre belátható időn belül mindenképpen szükség lenne – fogalmazott nemrég Végh László, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke.

Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen árakkal találkozhatnánk a boltokban, ha a kormány mégis a csökkentés mellett tenné le a voksát. Ahogy legutóbb a zöldségek és gyümölcsök lehetséges árváltozását vettük górcső alá, most ugyanezt tesszük a tojás és a tej esetén is.

 

A témáról bővebben itt olvashat.

Ez is érdekelhet

képcím

Vételi jog, eladási jog: a legfontosabb tudnivalók

képcím

Hamilton egyik legjobb barátjával dühítette fel a...

képcím

Kerkez ügynöke: „Több országból is érkezett ajánlat...