Messi és Ronaldo ismét a pályán - a nyolcaddöntőkkel folytatódik a világbajnokság

Startlap - Startlap
Mégha eddig nem volt feltétlenül izgalmas minden meccs a foci vb-n, akkor mostantól szinte biztosak lehetünk benne, hogy az összes találkozó tartogat majd érdekességeket, mert elkezdődik az egyenes kieséses szakasz, méghozzá rögtön két rangadóval.

Miután csütörtökön lezárultak a csoportmérkőzések, ma már a rájátszás kezdődik meg, a nyolcaddöntőben mérkőznek meg a csapatok az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. Nem is akármilyen mérkőzésekkel folytatódik a vb: Franciaország Argentína ellen játszik, míg Uruguay Portugáliával csap össze szombaton.

A két párharc során alapvetően az lehet a döntő, hogy Argentína és a Portugália tud-e javítani a játékán, ugyanis a vb előtt esélyeseknek kikiáltott válogatottak rendkívül halovány teljesítményt nyújtott a csoportmeccsek alatt, s szinte csak a szerencsének köszönhették, hogy egyáltalán továbbjutottak a legjobb tizenhat közé.

Ronaldo ezúttal is hátán cipeli a Portugálokat, már 4 gólos a világbajnokságon (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A jó folytatáshoz elengedhetetlen, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo csúcsformában legyen, ugyanis ők határozzák meg alapvetően a két csapat szereplését, de biztos, hogy Cavani és Luis Suárez (Uruguay), valamint Dembele és Pogba (Franciaország) is mindent megtesz azért, hogy hazája csapatát a legjobb 8 közé vezesse.

Az eddig mutatott játék alapján egyébként Uruguay és Franciaország bizakodóan léphet pályára, előbbi 9, utóbbi 7 ponttal lett csoportelső.

Persze a tét most nő csak igazán, egy találkozón kell eldönteni a továbbjutást. Így izgalmasnak, ám megjósolhatatlannak ígérkezik mindkét találkozó.

VILÁGBAJNOKSÁG, NYOLCADDÖNTŐ
Franciaország–Argentína           16.00
Uruguay–Portugália           20.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Ez is érdekelhet

képcím

Franciaország: véres összecsapások voltak a választás...

képcím

Francia választások: lemondhat a miniszterelnök

képcím

Francia választások: 43 éve nem volt ilyen magas a részvétel