Diego Maradona egészsége bánta az argentinok vergődését – videó

Startlap - Startlap
A lefújás után úgy kellett támogatni, sőt még orvost is hívtak hozzá.

Szó se róla, Argentína a végletekig játszott az idegekkel. A Nigéria elleni találkozó hajrájában még úgy tűnt, a négy évvel ezelőtti ezüstérmes már a csoportkörben búcsút int a világbajnokságnak. A 86. percben aztán a Manchester United hátvédje, Marcos Rojo megmentette a dél-amerikaiak becsületét, és góljával hozzásegítette az argentinokat a továbbjutáshoz szükséges 2–1-es győzelemhez.

Az azonban nem meglepő, hogy a kiélezett csata meglehetősen rossz hatással volt az amúgy is érzelmes, temperamentumos, a futballt vallásként kezelő argentinokra. Ez leginkább az országban istenként tisztelt Diego Maradonán látszódott meg, aki annyira átszellemülten szurkolt honfitársainak, hogy már-már úgy tűnt, mintha ő is a pályán lenne a többiekkel, nem pedig a páholyból nézné a találkozót.

A válogatottal 1986-ban világbajnokságot nyerő zseni önkívületi állapotban követte az eseményeket: amikor Argentína vezetést szerzett, eltorzult arccal ünnepelt, majd miután Nigéria egyenlített kissé magába roskadt. A hajrában, a győztes gól megszerzésekor viszont ismét ünnepelt, magából kikelve a középső ujját mutogatta.

A két félidőnyi érzelmi hullámvasút azonban alighanem alaposan kikészítette, a lefújást követően ugyanis úgy kellett betámogatni az egyik szobába, majd orvosok vették kezelésbe.

Szerencsére komolyabb baj nem történt, amit a klasszis is megerősített – Instagram-oldalán tudatta mindenkivel, hogy csak a nyaka fájt, a doktor pedig azt javasolta, hogy menjen haza a második félidő kezdete előtt, amit persze nem tett meg. Ugyanakkor megnyugtatott mindenkit, hogy minden rendben, már sokkal jobban van.

A probléma csak az, hogy Argentínára szombaton újabb mérkőzés vár – a nyolcaddöntőben ráadásul Franciaország lesz az ellenfele.

Ez is érdekelhet

képcím

Argentína nyerte a Copa Américát

képcím

Zelenszkij egészen Argentínáig ment, hogy beszéljen Orbánnal

képcím

Argentína nyerte a labdarúgó-világbajnokságot