Botrányos ítélet: miért nem fújtak büntetőt a németek ellen? - videón a jelenet

Startlap - Startlap
Löw elmondta, hogyan sikerült megfordítaniuk a mérkőzést.

A német labdarúgó-válogatott szombaton a 95. percben szerzett góllal nyerte meg a svédek elleni, 2-1-re végződő csoportmeccset.  Toni Kroos káprázatos találatának köszönhetően Joachim Löw együttese feljött a második helyre

Az utolsó fordulóban a németek Dél-Korea ellen lépnek pályára és biztosíthatják be a továbbjutásukat.

A szombat esti meccs a vébé egyik legdrámaibb összecsapása volt. Talán a végeredmény is máshogy alakult volna, ha a 12. perc egyik jeleneténél segítségül hívták volna a videoasszisztenst. De nem tették.

Az történt ugyanis, hogy Marcus Berg kiugrott a német védők között, kapura lőtt volna, ám a visszaérő Jérome Boateng belerúgott a támaszkodó lábába, majd még meg is lökte az egyensúlyát vesztett támadót, aki így ráesett Manuel Neuerre. Piros lap és tizenegyes helyett azonban a lengyel játékvezető, Szymon Marciniak tovább engedte a játékot.

Íme, az eset:

Boatenget egyébként később kiállították: előbb a 71. percben, majd a 82.-ben kapott sárgát.

A németek hittek magukban

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy szerencse is kellett a svédek elleni mérkőzésen a győztes gól megszerzéséhez, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy végig hittek önmagukban.

“A ráadásban gólt szerezni már egy kicsit szerencse kérdése is, de a győzelem a saját magunkba vetett hit eredménye” – értékelt a német kapitány.

MTI/EPA/Ronald Wittek

“Egy pillanatra sem veszítettük el a hitünket” – szögezte le, egyúttal külön örömét fejezte ki, hogy a 95. perc végén Toni Kroos szerezte a győztes gólt, akinek a hibája után kerültek a svédek előnybe. – “Nagyon örülök, hogy sikerült megfordítani az eredményt ezzel az életbevágóan fontos góllal.”

A svédek még reménykednek

“Sok érzés kavarog bennem, nehéz ilyenkor értékelni” – mondta a mérkőzés után. – “Úgy játszottunk, ahogy a korábbiakban a nagycsapatok ellen, és szereztünk egy nagyszerű gólt. Nem akarom senkinek a felelősségére ráirányítani a figyelmet, de azért megjegyzem, azok, akik látták a közvetítést, azt mondták, tizenegyes volt a Marcus Berg elleni szabálytalanság” – utalt egy az első félidőben, még 0-0-s állásnál történt esetre. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még versenyben vannak a továbbjutásért, így most már a harmadik mérkőzéssel foglalkoznak majd.
A szerdai utolsó forduló előtt a mexikóiak hat, a németek és a svédek három-három ponttal, a dél-koreaiak pedig pont nélkül állnak. A németek a dél-koreaiakkal, a svédek pedig a mexikóiakkal játszanak az F csoport zárónapján.

 

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Németország – Svédország 2-1 (0-1)
Szocsi, 44 287 néző
v.: Marciniak (lengyel)

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – T. Müller, Draxler (M. Gomez, 46.), Reus – Werner.
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Ekdal, S. Larsson, Forsberg – Toivonen (Guidetti, 78.), Berg (Thelin, 90.).

gól: Reus (48.), Kroos (90+5.), illetve Toivonen (32.)
sárga lap: J. Boateng (71.), illetve Ekdal (52.), S. Larsson (90+7.)
piros lap: Boateng (82.)

 

Kövesse a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Ez is érdekelhet

képcím

Vadász végezhetett a családjával Németországban

képcím

Foci-Eb: Hosszabbítás után kiestek a németek

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...