Anglia: csak a szokásos bizakodás

Startlap - Startlap
A válogatott reménysége a 20 esztendős Marcus Rashford, de kellenek hozzá a társak is, hogy az angolok az 1966-os bravúr közelébe kerüljenek.

Alighanem úgy kalkuláltak az F-csoport csapatai, hogy a világbajnoki címvédő Németország legyőzi az összes ellenfelét, vagyis a másik három csapatnak egymás ellen kell olyan eredményt elérnie, amellyel megszerzi a továbbjutást jelentő második helyet. Nos, ez az elképzelés rögtön az első fordulóban borult, Mexikó ugyanis óriási meglepetésre legyőzte a németeket, amellyel alaposan feladta a leckét Svédországnak és Dél-Koreának. A két csapat hétfő délután csap össze egymással, és tehet fontos lépést, hogy életben tartsa reményeit. A svédeknél minden bizonnyal furcsa lesz, hogy hosszú idő után ez az első torna, amelyen Zlatan Ibrahimovic nélkül kell helytállni, de a selejtezőben mutatott teljesítmény azt mutatja, van remény.

A G-csoportban szinte mindenki Anglia és Belgium továbbjutását várja, de az született már néhány meglepetés a világbajnokságon: a németek veresége mellett elég csak Argentína vagy Brazília döntetlenjére gondolni. Az azonban tényleg a torna legnagyobb szégyene lenne, ha a két válogatott valamelyike helyett Tunézia vagy Panama lépne a legjobb 16 közé.

Nos, Romelu Lukaku és társai hétfő délután Panama ellen kezdik el a menetelést, és tekintve, hogy négy évvel ezelőtt is csalódást keltett, hogy a csapat a negyeddöntőben búcsúzott, most még nagyobbak az elvárások, pláne, hogy az együttes magja megmaradt.

Hasonló helyzetben van Anglia is, igaz, a válogatottnál az 1966-os világbajnoki cím óta mindig magasan van a léc – aztán rendre elég hamar leverik. A mostani keret is erős, csakhogy a rutin hiányzik belőle, amit jól mutat, hogy mindössze három futballista töltötte már be a 30. életévét. Ez persze még semmit sem jelent, különösen, ha Dele Alli, Harry Kane és Marcus Rashford jó formában futballozik, a trió teljesítménye ugyanis alapjaiban határozhatja meg, hogy Anglia meddig jut el.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
F-CSOPORT
Svédország–Dél-Korea          14.00

G-CSOPORT
Belgium–Panama       17.00
Tunézia–Anglia          20.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Ez is érdekelhet

képcím

Belga rendőrség: többeket megölt egy fegyveres Brüsszel...

képcím

Példaképével nyert világbajnokságot a magyar vízilabdázó,...

képcím

Világbajnok a magyar férfi kardcsapat