Két favorit is pályára lép a mai napon

Franciaország délben, majd Argentína 15 órakor bizonyíthatja, hogy nem véletlenül tartják őket számon a 2018-as labdarúgó világbajnokság esélyesei között.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-16 07:13

Nagyrészt Lionel Messi játékán múlik az, hogy meddig juthat el az argentin csapat a világbajnokságon. (Fotó: MTI/EPA/David Fernandez)

Június 16-án összesen négy mérkőzésre kerül sor a 2018-as labdarúgó világbajnokságon, de igazi rangadót nem tartogat a szombat a tévénézők számára. Ettől függetlenül sok érdekes mérkőzést rendeznek a mai nap során, többek között két olyan válogatott is pályára lép, amelyeket a vb-esélyesei között emleget a szaksajtó.

A C csoport első találkozóján például a franciák lépnek pályára Ausztrália ellen 12 órakor, akik várhatóan nehezebb feladatot jelentenek majd a Kenguruknak, mint hazánk válogatottja. Mint ismert, az utolsó, vb előtti felhozó edzőmeccsüket ellenünk játszották, s két banális góllal 2:1-re vertek minket.

A D csoportban 15 órakor egy újabb favorit is megkezdi szereplését, a Messivel felálló, négy évvel ezelőtti ezüstérmes Argentína csap össze a Spartak Stadionban Izlanddal. Ez a találkozó tartogathat meglepetést, bár kétségtelenül az égszínkék-fehérek számítanak favoritnak, főleg, ha Messi ismét hozni tudja zsenijét. Bár azt sem szabad elfelejteni, hogy a kis szigetország válogatottja már a 2016-os európa bajnokságon is borsot tört sok csapat orra alá, ráadásul a vb-selejtező csoportból is elsőként jutott tovább.

18 órakor lép pályára Peru Dánia ellen a C csoportban, ami már most előre vetítheti, hogy ki végezhet második helyen a toronymagasan esélyes franciák mögött. Ezt követően 21 órakor a Horvátország Nigéria találkozót tekinthetik meg az érdeklődők, ami szintén nagy szerepet játszhat később a továbbjutásban. A két alakulat a 2014-es világbajnokságon is szerepelt, de egymással nem mérkőztek meg. A horvátok a csoportkörben, míg a nigériaiak a nyolcaddöntőben estek ki négy évvel ezelőtt.

VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Franciaország–Ausztrália 12.00
Peru–Dánia 18.00

D-CSOPORT
Argentína–Izland 15.00
Horvátország–Nigéria 21.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

VB 2022: aggódnak a játékosok a koronavírus miatt

eurosport.hosszabbitas.hu2 napja

Szeptemberről októberre halasztották a foci vb első dél-amerikai selejtezőkörét

eurosport.hosszabbitas.hu2 hónapja

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Iniesta megnyerte a vb-aranyat a spanyoloknak

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Van Bronckhorst óriási góllal sokkolta Uruguayt

nemzetisport.hu5 hónapja

Megint a világbajnokság bővítése foglalkoztatja a FIFA-t

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve
Töltés

Amit a VB-ről tudni kell

election1

A világbajnokság csapatai

election1

Bemutatjuk a világbajnokság helyszíneit