Hogyan lehet jól segíteni a magányosoknak?

Startlap - Szponzorált tartalom
Benkőné Lengyel Melinda, a Máltai Szeretetszolgálat HR-vezetője szerint bárki tud jól segíteni a magányos embereknek, rászorulóknak, ha megtalálja saját környezetében az apróbb kapcsolódási pontokat.

“A Máltai Szeretetszolgálat szerint segíteni csak jól szabad” – fogalmaz Benkőné Lengyel Melinda. Hogy mit jelent ez pontosan? Az első lépések valójában apróságok, amiket magunk is megtehetünk, ha körülnézünk a környezetünkben. Például bekopogunk az idős szomszédhoz, és megkérdezzük, hogy érzi magát, beszélgetünk vele egy kicsit. A szervezet HR-vezetője videónkban megosztja azokat a fontos gondolatokat, teendőket, amikkel nem csak a magányos, de rászoruló emberek valódi segítségére lehetünk – az ünnepeken túl is.

 

A magány több mint egymillió embert érint az országban. A Vodafone idén karácsonykor a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve Samsung okoseszközöket, illetve korlátlan internetet és hívást visz el az ország számos idősek otthonába, hogy – ha virtuálisan is, de senki se töltse a szerettei nélkül az ünnepeket.

 

Ez is érdekelhet

képcím

„A Vodafone fontosabb, mint a pedagógus-béremelés” – a...

képcím

Szijjártó úgy véli, hogy gazdasági válságkezelésben is...

képcím

Kirúgták az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét