Így kerülhetjük el, hogy az allergia tönkretegye a nyaralást (x)

Startlap - Hirdetés
A nyaralás az év egyik fontosabb eseménye, hiszen ilyenkor végre ellazulhatunk. Vigyázzunk, nehogy a pollenallergia tünetei tönkretegyék a vakációt! Érdemes előre megterveznünk, mikor és hová menjünk nyaralni.

Allergiásan is nyaralhatunk felszabadultan…

Annak, aki pollenallergiás, nem könnyű megterveznie a vakációt, hiszen egy rosszul időzített utazás mindent elronthat. Ha mi is túlérzékenyek vagyunk a pollenekre, fontos, hogy előre tájékozódjunk és kellőképpen ismerjük a pollennaptárt. Nyáron főleg a pázsitfűfélék, július közepétől egész októberig pedig a parlagfű virágzik. Ha belföldön szeretnénk nyaralni, akkor érdemes olyan időpontot választanunk, amikor nagy valószínűséggel nem kínoznak bennünket az allergia tünetei. Ha pedig külföldre vágyunk, utazzunk olyankor, amikor az allergiánk a legerősebb lenne itthon, és válasszunk olyan országot és úti célt, ahol viszont alacsony a pollenkoncentráció. Ha alaposan felkészülünk a nyárra, meglóghatunk az itthoni allergiánk elől.

Jó úti cél lehet a tenger és a hegyek

Allergiásan talán a tengerparton érezhetjük magunkat a legnagyobb biztonságban, hiszen a tengerparti levegő és a sós víz jót tesz: könnyíti a légzést és csökkenti a tüneteket. Ha Horvátországban szeretnénk nyaralni, jó, ha tudjuk, hogy a parlagfű ott is elterjedt. Ezért amennyiben a virágzás idején utaznánk a tengerparti országba, válasszunk minél délebbre fekvő úti célt. Ha nem szeretjük a meleget, és nyüzsgés helyett inkább egy kis nyugalomra vágynánk, akkor menjünk a hegyekbe kirándulni. Tengerszint felett 1500 méteres magasságban már szinte alig vannak pollenek, a friss hegyi levegő pedig a tüdőt is kitisztítja. Jó úti cél lehet a szomszédos Ausztriában az Alpok vagy a szlovákiai Magas-Tátra. Itthon a Bükk és a Mátra szintén kellemes hely az allergiások számára.

Pakoljuk be az allergia elleni szereket!

Utazás előtt vizsgáljuk át a csomagjainkat, nálunk vannak-e az allergiaellenes szereink, hiszen fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat! Ha repülővel utaznánk, ezeket a készítményeket ne a nagybőröndbe, hanem a kézipoggyászba tegyük, hogy bármikor elérhetők legyenek. Hasznos segítség lehet az ectoin-tartalmú Reventil orrspray. Az ectoin különleges molekulája véd a kiszáradástól, sérülés esetén pedig segíti a nyálkahártya regenerációját. Az orrspray enyhíti az allergiás orrtüneteket, miközben nedvesíti és védi az orrnyálkahártyát. A 4 az 1-ben hatású eszköz jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás és az ízérzékelés zavarát. Az orrspray nem tartalmaz tartósítószert, és gyerekek is használhatják, ráadásul recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL

 

OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

 

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ez is érdekelhet

képcím

Ismét pálmafás ingben nyaral Orbán Viktor - fotó...

képcím

Mészáros Lőrinc "pontosan tudja", milyen egy nagycsaládos helyzete

képcím

Ectoin: kulcs a túléléshez (x)