Kütyü 2018. december 10.

Teszt: mit tudnak a bluetooth-os fejhallgatók?

bubba Kütyü 2018. december 10.
Megnéztünk öt, a jelenlegi hazai piacon kapható Bluetooth fejhallgatót, most pedig elmondjuk a hozzájuk kapcsolódó pozitívumokat, és ha akadnak, akkor a negatívumokat is. Többféle árkategóriából választottunk, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, hogy az elektronikus kütyük élvezeti joga csak a tehetőseket illeti meg.

ACME BH203

ACME BH203

6041 forinttól. Ajánljuk annak, akinek fontos a megfizethetőség.

Hirdetés

Részletek

 • Kényelmes, puha párnával ellátott bluetooth fejhallgató 40mm átmérőjű párnával
 • Könnyen párosítható
 • Magas minőségű hangzás
 • Állítható
 • Egykezes vezérlés-hívás/zene
 • Minden Bluetooth eszközzel kompatibilis
 • Töltési idő 2 óra
 • Lejátszási idő 11 óra
 • 20-20000Hz és 120dB
 • Apple, Android és Windows kompatibilis
 • 30 óra készenléti idő

Miért szeretjük?

Elsőre tehát kezdjük egy igen pénztárcabarát versenyzővel, ami az ACME BH203-as típusa. Meglepő egy darab, ugyanis abban az árkategóriában helyezkedik el, amire az ember automatikusan egy lemondó, „bóvli” sóhajtás kíséretében csak legyintene, ám ebben a konkrét esetben rosszul tenné.

A hangja meglepően jó, remekül hozza a mélyeket, és tulajdonképpen mindent tud, amit egy alapkategóriás fülestől elvárna az ember.

Az akkumulátora 10-11 órát bír, és ha lemerülne, akkor sincs gond, ugyanis van „kis jack” (polgári nevén aux 3,5 kábel) csatlakozója is, tehát töltési lehetőség híján azonnal visszatérhetünk a jó öreg zsinóros megoldáshoz. Minden gomb rajta egy helyen található, a hangerőszabályzótól kezdve a ki/bekapcsolóig bezárólag, illetve ugyanitt helyezkedik el a jackcsatlakozó is. A töltési ideje pedig nem több két óránál.

A BH203-as értékelései a különféle fórumokon pár kivételtől eltekintve pozitívak, és a negatív visszajelzések egy jelentős része is inkább szoftveres beállítási problémára vezethető vissza, amiről ugye a fejhallgató nem tehet. Komolyan vehető hátulütője ennek a fülesnek talán csak egy van, hogy a párnái elég kicsire sikerültek, és ennek következtében nagyfülű emberek számára kellemetlen lehet a használata.

Az ára értékesítő függvényében változik, amikor mi néztük, nagyjából 5500 és 8000 forint között ingadozott, ami az abszolút beugró kategória a szegmensben.

Philips SHB3075BK

Philips SHB3075BK

15570 forinttól. Ajánljuk azoknak, akik strapabíró fülhallgatóra, szebb hangzásra vágynak.

Hirdetés

Részletek

 • Mikrofonos fej-/fülhallgató – vezeték nélküli fejhallgató
 • Zárt kialakítás, összehajtható
 • Bluetooth 4.1, 9-21000 Hz frekvenciatartomány
 • 32 ohm impedancia, 103 dB érzékenység
 • 32 mm-es hangszórók,
 • akár 12 órás akkumulátor üzemidő

Miért szeretjük?

Következő versenyzőnk, az előző belépőkategóriánál egyel komolyabb, Philips SHB3075BK. Ki lehet jelenteni, hogy a jackes csatlakozási lehetőséget leszámítva mindent egy kicsit jobban tud az előző ACME fülesnél. Az akkumulátora 12 órát bír, a hangzása szebb, különösen igaz ez a mély regiszterekre.

Mondjuk el is várható tőle, ugyanis ezt a fülest kimondottan azzal futtatja a gyártó, hogy erős basszusra képes.

Ez persze viszonyítás kérdése, egy prémium kategóriás termékkel szemben esélye nincsen, de nem is arra találták ki, hogy százezreket kóstáló fejhallgatókkal versenyezzen. A maga súlycsoportjára nézve nincs okunk kételkedni az állítás igazságtartalmában. Könnyen tárolható, mivel a párnák elforgathatóak, és probléma nélkül képes csatlakozni gyakorlatilag bármihez, ami rendelkezik Bluetooth kapcsolattal. A rajta található távirányítóval pedig lazán szabályozhatjuk a hangerőt, vagy ugrálhatunk a számok között.

Ennyi minden jó tulajdonság mellé már illik mondani pár kevésbé szerencséset is. Ilyen a Philips SHB3075BK színe, ami a fekete verziót leszámítva sokakat kiábrándított, ugyanis a képen bordónak tűnő eszköz inkább egy matt sötétpiros árnyalatot képvisel, a fehérnek pedig sokkal több köze van a szürkéhez, mint az elvárható lenne.

További elégedetlenségre adott okot, hogy ugyan a terméket úgy reklámozták, hogy képes kiszűrni a tömegközlekedés zajait, ám ennek csak egy bizonyos, kategóriájából adódó határon belül képes eleget tenni. Meg kell azonban említeni ennek kapcsán is, hogy egy alapfülestől nem érdemes prémium minőséget várni. A fejhallgató árát értékesítője válogatja, rendszerint 15 és 18 ezer forint között helyezkedik el.

Sennheiser HD 4.40 BT

Sennheiser HD 4.40 BT

26900 forinttól. Ajánljuk annak, akinek fontos, hogy megfizethető legyen még, ugyanakkor minőségi terméket vásárolna.

Hirdetés

Részletek

 • Fej-/Fülhallgató – vezeték nélküli fejhallgató
 • zárt, összecsukható, mikrofonnal,
 • Bluetooth 4.0 támogatással,
 • APTX, NFC, frekvenciatartomány: 18-22000Hz, 18 ohm
 • Érzékenység: 113 dB,
 • Környezeti zaj csillapítása, 3,5 mm-es,
 • 1,4 méter hosszú kábel

Miért szeretjük? 

A két bevezető jellegű termék után most érkeztünk meg a sűrűjébe. Távol álljon tőlünk, hogy befolyásolni szándékoznánk bárkit is, de az átlagember számára a megfizethető kategória középső szegmensében elhelyezkedő fülesek esetében csak egyetlen márka jut az eszünkbe, ez pedig a Sennheiser. Ezúttal a HD 4.40 BT típusukat vesszük górcső alá.

Mindent tud, amit a Sennheiser minőségtől elvárunk.

Kiváló hangot ad, ami nálunk külön pluszpontot ér, hogy nem a basszusokra van ráhúzva, tehát a mélyek nem nyomnak el minden egyéb létező audiofoszlányt, így a veretős electro és a lakodalmas csujjogató mellett bátran hallgathatunk vele más műfajokat is.

A vájt fülűek szerint a jazz hozza ki leginkább az előnyeit, de ebben már tényleg nem akarunk tanácsokat osztogatni.  Rendelkezik „kis jack” bemenettel, így lemerült állapotában is használható, ám ez viszonylag ritkán fog előfordulni, ugyanis 25 óra aktív használatot is kibír az akkumulátora.

Elég nagy menőség, hogy egyszerre két eszközhöz is csatlakoztathatjuk, tehát ha felváltva akarunk zenét hallgatni a tabletünkről és a telefonunkról, megtehetjük anélkül, hogy újra kellene csatlakoznunk bármelyikhez is. Remekül szűri ki a külvilág zajait, kicsit talán túlságosan is, úgyhogy az utcai közlekedés során érdemes nyitott szemmel járnunk, hogy baj ne legyen. Végül, de nem utolsó sorban a rajta lévő gombok nem csak a zene indítását és az ugrást teszik lehetővé, hanem a megállítást és a belepörgetést is.

Most, hogy ennyit lelkendeztünk, ideje megemlítenünk a negatívumokat is. Az internet népének a Sennheiser HD 4.40 BT értékelésével foglalkozó része két erős táborra oszlik, egyik szerint tök kényelmes, a másik csoport viszont viselhetetlenül kényelmetlennek tartja. Mi ebből annyit tapasztaltunk, hogy talán a vastag párnázása miatt könnyen bemelegszik tőle az ember füle, és ez tényleg lehet kellemetlen. Mindenképpen próbáljuk fel, mielőtt megvásárolnánk, és akkor nem érhet csalódás. A másik hibája, hogy amennyire jól szűri a zajokat a füles, annyira kritikátlanul engedi át a azokat a mikrofonja, így lármásabb környezetben nem érdemes vele telefonálni.

Árban rendszerint 28 és 32 ezer forint között ingadozik, de volt, ahol 45 ezerért árulták.

Audio-Technica – ATH-SR5BT 

Audio-Technica - ATH-SR5BT

54900 forinttól. Azoknak ajánljuk, akik kissé mélyen a zsebükbe tudnak nyúlni – cserébe megfizethetetlen zenei élményben lesz részük.

Hirdetés

Részletek

 • Fej-/Fülhallgató – fejhallgató, vezeték nélküli
 • Zárt kialakítás
 • Összehajtható
 • NFC, 45 mm-es átalakítók
 • frekvenciatartománya 15-40000 Hz
 • 35 Ohm impedancia
 • Érzékenysége 100 dB, 3,5 mm-es jack
 • 1,2 m-es vezeték
 • Az akkumulátor üzemideje akár 38 óra

Miért szeretjük?

Amennyiben szeretjük annyira a zenét, hogy készek és képesek vagyunk komolyabb összeget is áldozni az élvezetére, akkor nem kell túl sokáig vesződnünk a számunkra ideális fejhallgató kiválasztásával, annyit kell csak eldöntenünk, hogy Sennheiser vagy Audio-Technica terméket akarunk-e vásárolni.

A japán Audio-Technica a világ legnépszerűbb márkája, műkedvelő és profi zenészek, illetve stúdiószakemberek is egyaránt esküsznek rá, ami egyáltalán nem csoda, mivel az általa nyújtott zenei élmény gyakorlatilag megfizethetetlen.

Nem olyan régen még a vezeték nélküli fejhallgató puszta gondolatától is lábrázást kaptak az igazán elhivatott hangmániások, és nem minden alap nélkül, ugyanis a velük járó szabadságért cserébe a vezetékes kollégáikhoz képesti gyengébb minőséggel kellett beérnünk.

Ez a különbség a technika fejlődésének köszönhetően egyes esetekben mára már alig észrevehető. Ezért kell figyelni, hogy az általunk kiválasztott fejhallgatón ott van-e a Hi-Res Audio matrica, mert ha igen, az azt jelenti, hogy a mezei CD minőségnél többet is ki lehet hajtani a fülesünkből.

Az ATH-SR5BT egy ilyen műszer. Amellett, hogy hatalmas, 38 órás aktív használati időt enged, a hangzása egészen kifinomult, szinte csodálatosnak nevezhető, még a fanatikus komolyzenerajongók is erre esküsznek, bár nem érteni egész tisztán, ugyanis elnyomja a lelkesedésüket a basszusfetisiszták bosszankodása, mivel ez sem az ő eszközük lesz, itt is fontosabb a kiegyensúlyozott összhangzás, mint a dübörgő mélyek.

Természetesen a vezetéknélküli üzemmód mellett van hozzá jack-csatlakozó is, aminek segítségével meggyőződhetünk arról, hogy igazuk van-e a zenefetisisztáknak, már ami a vezeték kontra bluetooth vitát illeti. (Egyébként igen, de továbbra sem akarunk senkit sem befolyásolni.)

A fülesen elhelyezett gombok könnyen kezelhetők, amint hozzászokik az ember, tudnak mindent, amire szükség van a megállítástól, hangerőszabályzáson át a belepörgetésen keresztül a hívásfogadásig. A mikrofonja jobb minőségű, mint a legtöbb okostelefoné, így itt sem lehet nagyon belekötni.

Persze semmi sem tökéletes, az ATH-SR5BT-nek is vannak hibái, ilyen a zajszűrés hiánya, illetve, ami épp a pontosságát igazolja, de mégis zavaró lehet, hogy a magasak az arra érzékenyek számára képesek fülsértők lenni. Jelenleg 54 és 58 ezer forint között lehet hozzájutni, de ha ön egy igazán vaskalapos zeneélvező és szívesen költené fülesre egy fél autó árát, akkor inkább a vezetékes ATH-L5000-et javasoljuk.

Beyerdynamic Amiron Wireless

Beyerdynamic Amiron Wireless

224 900 forinttól. Ajánljuk azoknak, akik az igényes mechanikai felépítés, az elsőrangú zenei élmény mellett a minél nagyobb hatótávolság is fontos, és azoknak is, akik akár több százezer forintot is hajlandóak költeni a fülhallgatóra.

Hirdetés

224 900 forinttól

Részletek

 • Kiváló minőségű, dinamikus Tesla hangszórók
 • Tartozék: amironvezeték nélküli fejhallgató
 • Csatlakozókábel távirányítóval, mini jack (3,5 mm), 1,2 m hosszú, lecsatolható, négypólusú
 • Töltőkábel: USB-A-tól USB-C-ig
 • Kemény tok
 • Átalakító típusa: dinamikus, Tesla
 • Zárt
 • Frekvenciatartomány: 5 – 40.000 Hz (vezetékkel működtetve)
 • Kábel hossza és csatlakozása 1,2 m, lecsatolható négypólusú mini sztereo jack (3,5 mm)
 • Frekvenciatartomány : 2,4000 – 2,4835 GHz
 • Hatótávolság : akár 10 méter
 • Akkumulátor üzemideje : több mint 30 óra.

Kinek ajánljuk? 

 • Akinek az igényes mechanikai felépítés, az elsőrangú zenei élmény mellett a minél nagyobb hatótávolság is fontos
 • Azoknak, akik akár több százezer forintot is hajlandóak költeni a fülhallgatóra

Miért szeretjük? 

Mondják, hogy a minőséget meg kell fizetni, és ez kétségkívül így van a Beyerdynamic Amiron Wireless esetében is. Ez a fejhallgató kétségkívül a világ legjobb vezetéknélküli füleseinek az élvonalában található.

A felépítése elsőrangú, már csak azért is, mert inkább körbeöleli az ember fülét, mintsem rátelepszik, így igen kényelmes a viselete, akár órákon át is.

Az irányítását a jobboldalon elhelyezett érintőpad teszi lehetővé és az ezzel kapcsolatos negatív tapasztalatokat a Beyerdynamic nem támasztja alá, könnyen és egyszerűen kezelhető.

Ahogy egy ilyen élvonalas terméktől elvárható, rendelkezik jack-csatlakozóval, és igen tiszta hangzása van (bár a basszusok szerelmesei megint pórul járnak, úgyhogy gyorsan nekik versenyen kívül igen melegen ajánljuk a 36 és 46 ezer forint között ingadozó Skullcandy Crusher-t.), de ami a legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy ugyanazt a remek minőséget adja bedugva, mint vezeték nélkül. Az akkumulátora 30 órás használatra hitelesített.

No de mik azok a területek, ahol nem teljesít jól a Beyerdynamic Amiron Wireless? Igen nagy és masszív, ami kétségtelenül tekintélyes megjelenést kölcsönöz neki, viszont cserébe körülményes a hordozása, ráadásul a fantasztikus hangminőség (ahogy mindig) a zajszűrés rovására ment, így nem is túl ideális külső használatra, vagy utazáshoz, ráadásul a hozzá tartozó mobil applikáció sem a legtökéletesebb. Meg kell említenünk az árát is, ami ebben az esetben szintén a negatív oldalt gazdagítja, ugyanis méregdrága, jelenleg 224 900 forintért lehet hozzájutni.

Keresés az oldalon