Egészség 2020. március 04.

Kínzó hátfájdalom ellen itt a testtartást javító gerincvédő

Fatima Egészség 2020. március 04.
Akár kétkezi munkáról, akár ülőmunkáról legyen szó, a gerincünk nagyon megsínyli, ha nem figyelünk eléggé. A helytelen testtartás hátfájáshoz vagy elváltozásokhoz vezethet, aminek lássuk be, senki sem örülne. De tehetünk ellene!

A legtöbb munka végzése nagy terhelést okoz a vállakon, a derék alsó részén és a gerincen, sajnos a felnőttek 80 százaléka szenved valamilyen fájdalomtól. A hátfájás még a kisebbik rossz, de gerincferdülés és egyéb betegségek is keletkezhetnek, ha nem figyelünk a testtartásunkra. Ennek érdekében fejlesztették ki a Dorsum ™ Exospine testtartást támogató övet.

Fotó: Indiegogo

Mit tud?

Az eszköznek három érintkezési pontja van a gerinc mentén: felső, középső és alsó, emellett elöl, a mellek alatt és a hason is fut egy-egy öv. Sok hasonló termékkel ellentétben ez támogatja a hát alsó részének görbéjét, ami nagyban hozzájárul a hátfájás kialakulásának megelőzéséhez vagy a már meglévő fájdalom csökkentéséhez. Közvetlenül illeszkedik a ruhához akár fölé, akár alá akarjuk venni; rugalmas, könnyű és légáteresztő. Gyorsan száradó, nedvességet felszívó elasztikus szalagjai nem engedik, hogy izzadságban párolódjunk egész nap, mosható és biztonságosan szárítható ruhaszárítóban is.

Ez a háttámlaszerű dolog egyrészt együtt mozdul velünk, ugyanakkor kellően merev is annak érdekében, hogy hozzájáruljon a jó testtartáshoz, aktiválja a megfelelő izmokat, és segít elkerülni a cipekedés vagy egyéb hirtelen mozdulatok következtében létrejövő sérüléseket. 

Kiknek ajánlott?

Több méretben is kapható, éppen ezért bármilyen testalkatú ember megtalálhatja a számára megfelelőt. Erősen ajánlott irodai alkalmazottaknak, akik napi 8 vagy akár több órát ülnek a számítógép előtt vagy a papírok felett, emellett minden kétkezi munkát végzőnek célszerű viselni, akik hajolgatnak, emelgetnek, cipekednek. Nemcsak a munkavégzés alatt, bizonyos sportok végzése közben is hasznos lehet.

Dorsum testtartást javító öv

A termék közel 85 ezer forintba kerül.

Hirdetés

Keresés az oldalon