Egészség 2019. február 25.

Az 5 legjobb ülőpárna irodai munkához, izomerősítéshez és hátfájás ellen

Laura Egészség 2019. február 25.
Megszüntetik a sok ücsörgés okozta gyötrelmeket, és észrevétlenül erősítik a törzsizomzatodat - ráadásul talpmasszírozóként is használhatod őket.

Fáj a hátad, a derekad? Sajognak az ülőgumóid és már nem tudod, hogyan helyezkedj? Vagy egyszerűen csak zavar, hogy a sok ülőmunka közben egyfolytában görnyedsz? Érzed, ahogy romlik a testtartásod?
Amellett, hogy ez ellen a leghatékonyabban az erősítő tornákkal tehetsz, sokat segíthetnek az egészségügyi ülőpárnák is.

Mutatunk párat.

 

 

Levegőnyomásos ülőkorongok

Ha nem akarod túlbonyolítani, illetve nincsen konkretizálható fájdalmad, csak egy általános tehermentesítést szeretnél ülés közben, akkor a sima, levegővel telt ülőpárnákat javasoljuk, és érdemes olyat rendelned, amihez pumpát is mellékelnek. A Dittmann piros korongpárnája kitűnő német minőséget ígér, állítható levegőnyomással és 100 kilós maximális terheléssel. A gerinc így megszabadul az állandó feszülő pozícióktól, és ülés közben is folyamatosan rákényszerülsz a helyes testtartásra. Hát-és hasizmaid egyfolytában erősödnek a párna használata közben.
 
Sőt, egy-egy lazító állógyakorlathoz is kiváló eszköz: ráállva, egyensúlyozás közben átmozgathatod a talp-és lábizmaidat.
 

Mindez pedig jelentős hatással van a mentális teljesítőképességedre is.

 
Ha szimpatikusabb a tüskés kialakítás, akkor válaszd azt! A tüskék serkentik a vérkeringést, és még intenzívebb talpmasszázst végezhetsz velük.

Ék alakzatú párnák

A másik forma, ami nagyon egészséges testtartásra ösztönöz ülés közben, az ék alak. Nekünk egy ilyen, farokcsontnál kivágott ék alakú párnánk van odahaza, és rendszeresen használjuk – ég és föld a különbség a vele és a nélküle történő munkavégzés közt. Az asztal felé való lejtés az ellen dolgozik, hogy az egyenes tartásról megfeledkezve, görbülő háttal ülj, illetve a biomechanikai vizsgálatok alapján ez az a dőlésszög, ami a leginkább tehermentesíti a gerincet.
 
A középen lévő kivágás pedig azt biztosítja, hogy a farokcsontot – ami különböző embereknél különböző hosszúságú  – ne nyomja semmi. Mi mindenképp azt javasoljuk, hogy ne csak sima ékpárnát, hanem olyat vegyél, ami középen kivágott, vagy puhább, ezáltal kíméli a farokcsontot.

Mágneses párnák

Aztán ott van még a mágnes is. Az Alvital-Vivamax az ék alak és a gerinckímélő komfortbetét mellett mágneskorongokat is épített a párnájába, amik jótékonyan segítik a vérkeringést, ezáltal csökkentik például az érelmeszesedés esélyét, emellett enyhítik az ízületi panaszokat, a fájdalmakat azáltal, hogy az idegsejtek közötti ingerület-átvitelt lassítják.
 

A párna, ami attól kímél, amiről senki nem beszél

És végül egy drágább, de professzionálisabb darab, amit akkor javaslunk, ha szenvedtél már a mindenki által diszkréten került tabutémától, a nagyon is gyakori aranyértől, és hajlamos vagy rá. Az aranyér rém kellemetlen dolog, ami szörnyen fájdalmas, és ráadásul még “ciki” is beszélni róla. Épp ezért szeretnénk segíteni azzal, hogy egy olyan ülőpárnát ajánlunk a figyelmedbe, ami erre az eshetőségre is megoldást jelent, amellett, hogy memóriahabbal, és a tetején egy gélréteggel van megtöltve.
 
Azaz felveszi a tested formáját, ezáltal személyre szabott ülőkéddé válik. A középen kivágott lyuk pedig garantálja, hogy nem fogsz a fájdalmakkal küszködni ülés közben. A Bonmedico többféle alakzatban is gyártja ezeket az ülőkéket, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb formát. (Mindet megtalálhatod a honlapon.)

Keresés az oldalon