A Louvre mesterműveit állíthatjuk ki otthon a Samsung tévéjével

Fatima
A Samsung tovább bővítette a The Frame lifestyle televíziókon elérhető Art Store műalkotástár kínálatát.

A Louvre gyűjteményéből válogatott alkotásokkal együtt a The Frame készülékeken elérhető művészeti katalógus 42 különböző ország múzeumaiból és galériáiból, több mint ezerötszáz műalkotást tartalmaz, amelyet a felhasználók 4K minőségben élvezhetnek. A készüléken többek között megtekinthetők a magyar Szépművészeti Múzeum, a madridi Prado Múzeum, a bécsi Albertina Múzeum, a londoni Tate Modern, az Amszterdamban található Van Gogh Múzeum, a szentpétervári Ermitázs Állami Múzeum, valamint a  LUMAS galéria válogatásai – írja a MárkaMonitor. Wonjin Lee, a Samsung szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágának elnöke és vezetője elárulta: ezzel a kollekcióval nem pusztán egy televíziót, de a magasművészetet is szeretnék a felhasználók otthonába csempészni. 

A Louvre kincsei az otthon kényelméből

A Samsung és a Louvre együttműködésének köszönhetően minden The Frame-felhasználók számára megtekinthető a világ leglátogatottabb múzeumának több mint 40 darab műtárgya és fotóművészeti alkotása. A Mona Lisa, a Kánai menyegző, a Louvre fenséges termei, építészete és a múzeum olyan nevezetes részei, mint a Louvre piramis vagy a Tuileriák kertje – csak említésképpen néhány csoda, ami megtekinthető. Az egyes művek rövid leírása bepillantást enged a felhasználók számára a képek hátterébe és történetébe.

„A Samsung és a Louvre tervei szerint még idén további exkluzív tartalmakat is elérhetővé tesz a The Frame TV felhasználói számára. A Louvre a felfedezések helyszíne, érzelmekkel átitatott, látványos környezet a műremekek számára. Annak lehetősége, hogy a gyűjteményt, magát az épületet, a különféle termeket és a kerteket ábrázoló fotókat a felhasználók az otthon kényelméből tekinthetik meg, segíthet megérteni e kivételes múzeum lényegét és értékét” – mondta Yann Le Touher, a Louvre Márkaengedélyezésért, fejlesztésért, és kereskedelmi partnerségekért felelős vezetője.

Louvre Museum / Fotó: Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images

A The Frame-et variálhatósága és testreszabható kialakítása teszi különlegessé. A készülék bekapcsolva TV, kikapcsolt állapotban pedig művészeti alkotás. Az azt körülölelő keret kétféle opcióban, modern (fehér, tikfa és barna) és domborhatású (fehér és téglavörös) kialakítással érhető el. Teljesen a falhoz simul, így még jobban érvényesül a műtárgyhatás, de stúdióállványra helyezve is bárhol használható. A készülék a One Connect box-szal egy áttetsző, Észrevétlen csatlakozás kábellel kapcsolható össze, amely integrálja az összes TV kábelt, beleértve az áramforrást is. Ami a tudást illeti, 4K QLED képminőséget biztosít a Quantum Dot technológia segítségével, amely 100% -os színgazdagságot garantál, biztosítva a valósághű színeket.